WonderWaffel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
WonderWaffel Marketing GmbH
Logo
Motto of slagzin Erschaffe (D)ein Wonder
Rechtsvorm GmbH (BV)
Oprichting 2012
Oprichter(s) Bahri en Ulvi Topcuoglu
Eigenaar Fam. Togcuoglu
Sleutelfiguren Murat en Ulvi Topcuoglu (directie)
Land Duitsland
Hoofdkantoor Berlijn
Werknemers 500 +
Producten Wafels
Sector Horeca
Website www.wonderwaffel.de
45 + filialen
Portaal  Portaalicoon   Economie

WonderWaffel is een Duits café-concept, dat zich richt op wafels, shakes en koffie. Het bedrijf is in 2012 opgericht in Berlijn.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

WonderWaffel werd opgericht in 2012 door de Berlijnse studenten: Ulvi Topcuoglu en Bahri Murat Topcuoglu.[1] Op 3 maart 2012 openden zij het eerste WonderWaffel-filiaal. Na de opening werden goede omzetten behaald en in drie jaar was er genoeg kapitaal vergaard om 4 nieuwe filialen in Berlijn te openen. Deze filialen werkten volgens hetzelfde principe en hadden dezelfde uitstraling, zodat dit de basis kon worden voor het latere franchiseconcept. In de beginperiode was de vraag naar het product hoog en het benodigde startkapitaal om een dergelijk bedrijf te starten laag, waardoor er in korte tijd 24 concurrenten in Berlijn ontstonden.

Om de markt zelf te ontsluiten en de concurrentie voor te zijn, besloot het bedrijf om het als franchiseconcept uit te rollen, om op die manier in korte tijd zoveel mogelijk filialen te openen. Begin 2014 werd het eerste franchisefiliaal in Dortmund geopend. Binnen drie jaar werden 20 franchisefilialen geopend in Duitsland en Zwitserland.[2]

In 2019 werd het eerste filiaal in Houston in de Verenigde Staten geopend.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]