Yellowcard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Yellowcard tijdens een liveconcert in 2006

Yellowcard is een rockband uit Jacksonville, die in 1997 werd opgericht. De band speelt poppunk of alternatieve rock, maar het bandgeluid wordt gekarakteriseerd door het gebruik van een viool. De band had hits met de nummers 'Way Away', 'Ocean Avenue', 'Lights and Sounds', 'Rough Landing, Holly' en 'Light Up The Sky'.

Geschiedenis[bewerken]

Yellowcard werd in 1997 opgericht op de "Douglas Anderson School of the Arts". De band bestond toen uit zes leden: Ben Dobson (zang), Todd Clarry (zang en gitaar), Ben Harper (gitaar), Sean Mackin (viool, achtergrondzang), Warren Cooke (basgitaar) en Longineu W. Parsons III (drums). Yellowcard kreeg hun naam doordat ze, als een van hen op een feestje iets stoms deed (bijvoorbeeld een glas laten vallen), diegene een gele kaart gaven, zoals in voetbal. Aan het begin van hun carrière was het onduidelijk hoe de naam geschreven werd – als Yellowcard of als Yellow Card. De band maakte toen bekend dat het Yellowcard was.

De doorbraak van Yellowcard kwam toen de single Ocean Avenue van het gelijknamige poppunkalbum uitkwam. Daarna kwam in 2006 het alternatieve-rockalbum Lights and Sounds uit. In Nederland werd dit album, in tegenstelling tot Ocean Avenue door het tijdschrift OOR positief gerecenseerd. De plaat Paper Walls, die in 2007 verscheen, was een mix van poppunk en alternatieve rock; een donkere, ruige plaat met een emotionele tint.

In 2010 maakte de band bekend weer terug te zijn en te werken aan een nieuw album, dat When You're Through Thinking, Say Yes zou gaan heten.

Yellowcard maakte op 13 maart 2014 bekend dat drummer Longineu Parsons de band had verlaten om andere muzikale doelen na te jagen.[1]

Bezetting[bewerken]

Ryan Key
  • Ryan Key (zang en gitaar)
  • Sean Mackin (viool)
  • Ryan Mendez (gitaar)
  • Josh Portman (bas)
  • Ben Harper (gitaar)

Voormalig:

Albums[bewerken]

Externe link[bewerken]