Yfke Sturm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Yfke Sturm
Yfke-sturm-1326186044.jpg
Geboren 19 november 1981
Land Nederland
Jaren actief 1998-heden
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Yfke Sturm (Almere, 19 november 1981) is een Nederlands fotomodel.

Loopbaan[bewerken]

Yfke Sturm deed in 1997 mee met de Nederlandse versie van de Elite Model Look mee nadat ze tijdens het winkelen was aangesproken door een medewerker van Elite Model Management. Nadat ze deze wedstrijd had gewonnen, won ze aansluitend de International Elite Model Look Contest in Nice, Frankrijk op 15-jarige leeftijd. Na haar winst tekende Yfke contracten met Ralph Lauren en Calvin Klein.

Portfolio[bewerken]

Yfke heeft op de covers en binnenpagina's gestaan van een aantal bekende tijdschriften, waaronder Vogue, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan en Glamour. Yfke is onder andere verschenen in campagnes van Ralph Lauren, Calvin Klein Cosmetics, DKNY, Armani en GAP. Tevens liep ze op de catwalk voor onder andere de designers Ralph Lauren, Calvin Klein, Versace, Victoria's Secret en Chanel.

Televisiewerk[bewerken]

In 2006 presenteerde Yfke bij RTL 5 het televisieprogramma Holland's Next Top Model, de Nederlandse versie van America's Next Top Model. Een jaar later presenteerde ze ook de tweede serie van het programma; Holland's Next Top Model 2. Hierna werd de presentatie overgenomen door Daphne Deckers. In 2011 was ze nog te zien als gast in één van de afleveringen van het programma. Daarnaast heeft Yfke tijdens de Victoria's Secret Fashion Show voor CBS haar collegamodellen geïnterviewd.

Nevenactiviteiten[bewerken]

Yfke is ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis en begon "Yfke for kids" in samenwerking met het Rode Kruis. De organisatie helpt kinderen over de hele wereld die AIDS hebben of die hun ouders hebben verloren aan AIDS. Yfke ondersteunt op diverse manieren met het inzamelen van gelden onder meer via het veilen van foto's en liefdadigheidsdiners. Yfke schreef een boek met met tips en verhalen over het modellenvak: "Yfke's Model Secrets".

Privé[bewerken]

Yfke woonde van 2002 tot 2012 in New York en sindsdien woont ze in Londen. Inmiddels heeft ze ook een huis in Utrecht en een appartement in Amsterdam-Zuid. Ze was van 2007 tot en met 2010 getrouwd en heeft sinds 2014 een relatie met een Britse zakenman. Met hem kreeg ze op 24 juli 2015 een zoon. Yfke kreeg op 3 september 2015 een ernstig ongeluk in Italië, ze werd overvaren door een zogenaamde surfjet. Naar verluidt zou ze in comateuze toestand in het ziekenhuis liggen met een schedelbasisfractuur en een aantal gebroken ruggenwervels.

Externe link[bewerken]