Naar inhoud springen

Yves van markestijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Yves van markestijn

[bewerken | brontekst bewerken]
Geboren op 13 mei 2009 bezigheid Actrice

Yves Noël van Markestijn (geboren op 13 mei 2009) is een Nederlandse actrice. Geboren in Almere, begon Van Markestijn op jonge leeftijd met acteren. Zonder formele theateropleiding heeft Van Markestijn zichzelf toch al snel bewezen in het theater. Van Markestijn begon haar acteercarrière in het theater maar daar bleef het niet Vanaf haar jeugd was Van Markestijn gegrepen door het podium en met haar optredens in drie producties heeft ze haar talent en gedrevenheid voor het acteren bevestigd.

Hoewel Van Markestijn nog aan het begin van haar carrière staat, heeft ze al bewezen dat ze een talent is om rekening mee te houden. Haar liefde voor het vak en haar vermogen om te schitteren in verschillende rollen hebben haar een opvallende plaats bezorgd in het Nederlandse theaterlandschap.



Ze is in almere geboren en opgegroeid. Van Markestijn heeft veel van Nederland gezien, door de verschillende verhuizingen van Yves Van Markestijn.


Acteren kun je leren

[bewerken | brontekst bewerken]

Als klein meisje had Van Markestijn al veel met het theater. Later rond haar tiende levensjaar begon Van Markestijn met musicallessen. Na circa 3 jaar is Van Markestijn gestopt met de musicallessen. later in 2019 had Van Markestijn toch door dat het theater en acteren iets was waar ze niet zonder mee kon, Na een les periode van iets minder dan twee en een half jaar bij Tim Koldenhof producties, tegenwoordig Joji school of arts. Is Van Markestijn naar JTH(jeugtheaterhuis) gegaan, Ook daar heeft ze 2 jaar succesvol les gehad.


De eerst Officiële productie die Van Markestijn heeft gedaan was Robin Hood de Musical met de teksten van Gert Verhulst door Theatergroep Manteau. Verder heeft Van Markestijn meerdere kleine voorstellingen gespeeld zoals De Nacht & Murder Mystery.