Wikipedia:GLAM/Industriemuseum Gent/Wiki Café/Kathedralen van de industrie/2021-09-02

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Deelnemen aan de schrijfsessie

Expo Kathedralen van de Industrie
GLAM/Industriemuseum Gent/Wiki Café/Kathedralen van de industrie/2021-09-02
Gehouden in Industriemuseum Gent
Jaar 2021
Data 24 april 2021 tot en met 26 september 2021
Organisator Industriemuseum
Deelnemers Alexander Dumarey
Thema Fotografie - Museum - Tentoonstelling
[Website expo Officiële website]

Schrijfsessie[bewerken | brontekst bewerken]

Als een verlengstuk van de tentoonstelling ‘Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie’ organiseert het Industriemuseum in samenwerking met Wikimedia België een Wiki Café over de Gentse textielfabrieken van weleer.

Met deze schrijfsessie wil het Industriemuseum de online informatie over Gentse textielfabrieken, en dan vooral diegene die in de expo en het boek aan bod komen, aanvullen, verbeteren en verder uitbreiden.

Niet alleen kenners van het Gents industrieel textielpatrimonium zijn welkom tijdens het Wiki Café, maar evengoed iedereen met een interesse in dit onderwerp. Voorkennis over het werken met Wikipedia is geen vereiste. Lees hier meer over wat jij kan doen tijdens zo'n schrijfsessie en wat je nodig hebt.

Er is een lijst van mogelijke onderwerpen beschikbaar.

Praktisch[bewerken | brontekst bewerken]

De schrijfsessie vindt plaats op donderdag 2 september 2021, vanaf 18 tot 21.30 uur. Wie dat wil, kan om 18 uur eerst nog mee op een korte rondleiding doorheen de expo onder begeleiding van conservator Hilde Langeraert. De schrijfsessie zelf start om 19 uur.

Deelnemen is gratis, maar gelieve in te schrijven door bovenaan op de blauwe knop ‘Deelnemen aan de schrijfsessie’ te klikken of contact op te nemen met de bibliotheek van het Industriemuseum.

In het kader van Kathedralen van de industrie werd een bibliografie opgesteld.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]