Gebruiker:Tincho

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.

Tincho is mijn bijnaam. Als Martijn Traas kwam ik ter wereld.

Sinds 1995 verdiepte ik mij jarenlang intensief in de Argentijnse tango. Heb eerst enige tijd tangodanslessen gevolgd maar voelde mij al snel toch meer muzikant (of musicus?) dan danser. Speelde eerder al piano en slagwerk. Ben in 1996 verslingerd geraakt aan de bandoneon. Heb mijzelf het bespelen hiervan aangeleerd en ook enige tijd les gehad van Carel Kraayenhof. Ben sindsdien veel muzikaal actief geweest binnen de Nederlandse tangoscene. Ik ben zowel in 1996 als in 1997 als in 2006 naar Buenos Aires geweest voor de tango, de laatste keer ook om daar muziek te maken. In 2010 heb ik voor het eerst toegegeven aan mijn heimelijke wens om trombone te leren spelen; ik heb er een gekocht en mij gewijd aan de natuurtonen. Sinds 2013 ben ik mij meer gaan richten op volksmuziek, in het bijzonder Bretons, Keltisch, Frans- en Engelstalig. Samen met mijn buurman heb ik Daou Amezeg opgericht, wat "Twee Buren" betekent, een tweemans formatie met bandoneon, gitaar en Keltische harp. Inmiddels is de naam gewijzigd in Tri Amezeg en zijn we zelfs een groep van 4 muzikanten geweest, met basgitaar en fluit. Momenteel (2021) verkeert Amezeg geheel in ruste.

Ben voorts een groot liefhebber van de Nederlandse taal.

Een aanzienlijk deel van mijn brood verdien ik met ICT-werkzaamheden in de agrarische sector, waar ik ook veel kennis heb opgedaan over vleeskalverhouderij. Ik heb Hogere Informatica gestudeerd in Enschede en mijn eindexamen afgelegd in 1994.

Een persoonlijk interessegebied dat mijn leven voor een deel heeft bepaald, is de Tweede Wereldoorlog en enige daarmee samenhangende militaire geschiedenis. Ik ben zelfs nog in dienst geweest bij de Koninklijke Landmacht.

Mijn thuis is de Utrechtse wijk Hoograven. Daar kun je mij zien rondlopen of fietsen. Tussen januari 2014 en 2017 was ik in deze wijk ook initiatiefnemer en hoofdbeheerder van diverse Whatsapp alertgroepen, waarmee wijkbewoners elkaar konden informeren over verdachte situaties. Het initiatief is in de stad Utrecht bekend geworden als "Utrecht Alert". Het is inmiddels niet meer actief omdat de urgentie verdween.