Asian Festival of Speed

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf AFOS)

Asian Festival of Speed kortweg AFOS is een organisatie die races organiseert in Azië. Uit de diverse raceklassen die AFOS organiseert komen diverse talenten uit voort zoals Takuma Sato, (F1), Alex Yoong, (F1 & A1GP) en Narain Karthikeyan, (F1). De AFOS is opgericht in 1996 door David Sonenscher, het is voortgekomen uit Motorsport Asia. Alle competities worden gehouden volgens FIA regels.

Racecompetities[bewerken | brontekst bewerken]

Asian Touring Car Series[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is een raceklasse voor tourwagens. Het is vergelijkbaar met de FIA S2000 klasse.

Formule V6 Asia[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Formule V6 Azië voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Deze raceklasse is een voortgezette klasse voor formule auto coureurs. Meestal uit de kleinere Renault formule klasse, die speciaal opgezet is voor de formuleauto sport. De competitie wordt gesponsord door Renault die tevens de motoren levert. Alle auto's in deze competitie zijn gelijk, evenals de regelgeving.

Formule BMW Asia Series[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Formule BMW voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Dit is de Aziatische versie van de Formule BMW. Ze rijden ook dezelfde BMW formuleauto's als de rest van de wereld en er gelden darcvoor dezelfde regels. Het is een opstapklasse voor voormalige kart kampioenen.

Porsche Carrera Cup Asia[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is de Aziatische versie van de Porsche Carrera Cup. Dit is een klasse voor GT coureurs, gentlemen racers en ingehuurde coureurs uit Porsche Carrera Cups uit andere werelddelen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]