A little bit me, a little bit you

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

A little bit me, a little bit you is een lied geschreven door Neil Diamond. Het verscheen in 1967, maar Diamond nam het volgens overlevering zelf destijds niet op. Diamond maakte toen deel uit van de Brill Building een schrijverscollectief dat werd geacht hits te schrijven voor zichzelf en derden. Het nummer zou uitgebracht worden door The Monkees. Onder de artiesten die het gedurende de jaren hebben opgenomen bevinden zich The Ventures, Sandy Nelson en Donny Osmond.

The Monkees[bewerken | brontekst bewerken]

A little bit me, a little bit you
Single van:
The Monkees
B-kant(en) The girl I knew somewhere
Uitgebracht 6 maart 1967
Genre popmuziek
Label Colgem Records, RCA Victor
Schrijver(s) Neil Diamond
Producent(en) Jeff Barry
The Monkees
1966
I'm a believer
  1967
A little bit me, a little bit you
  1967
Pleasant Valley Sunday
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De single-uitgave verliep niet zonder slag of stoot. The Monkees leefden in onmin met hun impresario Don Kirshner, die ook verbonden was aan de Brill Building. Hij verkoos vaak muziek afkomstig uit het Brill Building boven het eigen werk dat The Monkees wilden opnemen. De band had meer inspraak bij de muziek op de albums, maar de singles waren geacht afkomstig te zijn van Kirshner. Na het succes van I'm a believer, ook al van Diamond, waren The Monkees in de geluidsstudio geweest voor de opnamen van All of your toys en The girl I knew somewhere. Zanger was Micky Dolenz. Kirshner had het succes van I'm a believer nog in het achterhoofd en nam samen met muziekproducent Jeff Barry A little bit me, a little bit you op met zanger Davy Jones. De begeleiding voor dit nummer en ook She hangs out werd verzorgd door studiomuzikanten. De single werd geperst en werd uitgebracht in Canada. Kirshner was echter zijn boekje te buiten gegaan en de single met Jones werd ingetrokken. In de Verenigde Staten werd het plaatje voor de release tegengehouden. Vanwege het feit dat de titel al aangekondigd was, werd het nummer in een versie van The Monkees alsnog uitgebracht met The girl I knew somewhere van Michael Nesmith als B-kant.

Vlak daarna verdwenen de mastertapes van de opnamen voor lange tijd. Ze werden pas veel later teruggevonden en werden toen gebruikt door Rhino Records in de verzamelbox Headquarters.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

A little bit me, a little bit you haalde hoge verkopen in de Verenigde Staten. Het haalde de eerste plaats in de Cashbox-lijst en de tweede plaats in de Billboard Hot 100 (10 weken notering). In het Verenigd Koninkrijk haalde het in twaalf weken de derde plaats.

Nederlandse Top 40[bewerken | brontekst bewerken]

Hitnotering: week 14 t/m 22 in 1967
Week: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Positie: 16 12 9 6 6 8 10 15 27 uit

Het stond ook twee maanden in de hitparade van Muziek Expres. Ook in België was de single populair.

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'99'00'01'02'03'04'05'06'07'08'09'10'11'12'13'14'15'16'17'18'19'20'21'22'23
A little bit me, a little bit you -1917---------------------- -
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.