Chuck Taylor All-Stars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf All Stars (schoen))
Een paar donkerblauwe All Stars (hi-top)

Chuck Taylor All-Stars, ook wel Chucks en All-Stars, zijn schoenen van canvas en rubber die worden geproduceerd door Converse, een dochteronderneming van Nike, Inc..

Vroeger was de All Star meer een lap stof met een bodem van leer of rubber, maar door de jaren begon de All Star meer te lijken op de schoen die vandaag de dag wordt verkocht. Er zijn twee verschillende soorten: hoge (hi-top) en lage (lo-top). Ondertussen zijn er ook al slip-on's (lage zonder veters maar met elastieken), de X-hi (12-gaatse 'laarzen', soms ook overgeplooid), de canvasreeks (nogal artistiek), de leathercollectie (in leder) en de suedereeks (in velours of fluweel).

Er zijn ook een paar rode draden door hun collectie: de sneakers (iets bredere, lompere schoenen die een hoog contrast geven met de originele strakke Chuck Taylor reeks), de varvatos (iets klassieker), onlangs nieuw zijn de basketbal collection (echte sportschoenen) en de (product)red (een artistieke reeks).

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Abraham Aamidor (2006), Chuck Taylor, Converse all star : the true story of the man behind the most famous athletic shoe in history. Indiana University Press, Bloomington. ISBN 978-0-253-11188-3.
Zie de categorie Chuck Taylor All-Stars van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.