Andy Souwer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Andy Souwer

Andy Souwer ('s-Hertogenbosch, 9 november 1982) is een Nederlandse kickbokser en K-1-vechter. Hij is twee keer K-1 World MAX kampioen en drie keer Shootboxing World tournament kampioen en traint bij Mejiro Gym, Amsterdam, Nederland.

Biografie[bewerken]

Toen Souwer 7 jaar oud was begon hij met kickboksen. Hij volgde zijn trainingen bij Ling Ho Gym. Een jaar later won hij reeds alle wedstrijden waaraan hij deelnam. Hij werd Nederlands, Benelux- en Europees kampioen.

Souwer was 18 jaar oud toen hij wereldkampioen werd bij drie verschillende bonden. Vanaf het moment dat hij bekendheid genoot zette hij zijn schouders onder zijn carrière. In Japan won hij enkele wedstrijden in het shootboksen. Zijn grote voorbeeld is Ramon Dekkers.

Souwer won het K1 MAX-toernooi van 2005 en 2007 in Japan. In 2006 werd Souwer verslagen door Buakaw Por. Pramuk die hem K.O. sloeg.

Op 26 oktober 2009, versloeg Souwer Buakaw Por. Pramuk in de halve finale van het K-1 World Max toernooi, maar verloor in de finale van de Italiaanse Armeen Giorgio Petrosyan. Souwer is sportschoolhouder.

Privé[bewerken]

Souwer is getrouwd en heeft twee kinderen.

Externe links[bewerken]

Bekijk het profiel van Andy Souwer op: