Anna Dawson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Anna Dawson
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Anne Dawson (Bolton (Engeland), 27 juli 1937) is een Engels actrice die in 1964 debuteerde als Mary Crawford in de misdaadserie Dixon of Dock Green. Tot 1966 speelde ze in 23 afleveringen mee.

Verdere carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 1965 maakte ze haar filmdebuut in de tv-comedy Mother Goose. Pas in 1971 was ze weer op televisie te zien in de comedyserie Slapstick and Old Lace. De serie werd na zeven afleveringen voortijdig beëindigd. In de jaren zeventig speelde ze gastrollen in series als Z Cars en Robin's Nest. Ze speelde ook in enkele films.

Midden jaren 70 had ze een erg drukke periode. Tussen 1975 en 1977 zat ze in de comedy Larry Grayson en tussen 1976 en 1978 in What's on Next?. Ook speelde ze in 1977 in de LWT-serie Hi! Summer. Ook in de jaren 80 speelde ze in vele televisieseries, waaronder Life Begins at Forty en Bad Boyes. Ook deed ze acht keer mee in de Benny Hill.

In België en Nederland vergaarde ze enige bekendheid door haar rol als Violet, de rijke zuster van Hyacinth Bucket in Keeping Up Appearances, (die ene met dat grote huis, de nieuwe Mercedes, een zwembad en ruimte voor een pony). Ze was in de laatste reeks uit 1995 in negen afleveringen te zien. Daarna is ze het rustiger aan gaan doen.

Ze was getrouwd met acteur John Boulter.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]