Astraallichaam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het astraallichaam, astrale lichaam ook wel geestlichaam genoemd, is de vierde laag van de aura.

Zoals tegenover vrijwel alle parapsychologische verschijnselen, heeft de wetenschap ook hier tegenover een skeptische houding.

Het astrale lichaam verlaat het fysieke lichaam tijdens de slaap

Het astrale lichaam wordt in de parapsychologie gedefinieerd als een fijnstoffelijk lichaam met een fysiek verwaarloosbaar gewicht. De dikte van het astrale lichaam zou afhankelijk zijn van de mate waarin de eigenaar spiritueel ontwikkeld is. Een grotere spirituele ontwikkeling vertaalt zich in een grotere uitstrekking van het astrale lichaam buiten het fysieke lichaam. Dat kan variëren van twintig tot vijfenveertig centimeter [bron?]. In dit vierde lichaam ontstaan onderlinge verbindingen met mensen [bron?].

De parapsychologie onderscheidt enerzijds het astraallichaam en anderzijds het etherisch dubbel[1]. Auteurs die dit onderscheid niet maken, gebruiken vaak de term astraallichaam voor beide, hoewel de term etherisch dubbel binnen de parapsychologie alleen voor levenden gebruikt wordt. [1] Het principieel onderscheid tussen beide zogenaamde voertuigen is dat het astraallichaam niet uit fysieke materie bestaat en dus geen gewicht heeft, terwijl het etherisch dubbel uit zogenaamde subtiele materie bestaat en een zeer klein doch reeds gemeten gewicht heeft [bron?]. Een astraallichaam is een exacte replica van het fysieke lichaam maar bestaat uit fijnere materie.

Tijdens uittredingen zou je met je astraallichaam reizen (zie astrale vlak). Het astraallichaam zou vaak automatisch de vorm van het aardse lichaam aannemen en van een fijnstoffelijke substantie zijn. Het wordt wel beschreven als (semi-) transparant, (semi-) transparant zilvergrijs, zilver, grijs, blauw, goud.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. a b Nandor Fodor:"Encyclopaedia of Psychic Science"