Aya Cash

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Aya Cash
Aya Cash (2014)
Algemene informatie
Volledige naam Aya Rachel Cash
Geboren San Francisco, 13 juli 1982
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2006-
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Aya Rachel Cash (San Francisco, 13 juli 1982) is een Amerikaans actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Cash is een dochter van Eugene Cash en schrijfster Kim Addonizio en een kleindochter van vijfvoudig grandslamwinnares Pauline Betz. Ze maakte in 2006 haar acteerdebuut met een eenmalige gastrol als Janine Lesko in de televisieserie Law & Order. Hierna volgden gastrollen in onder meer Law & Order: Criminal Intent en Brotherhood, waarna ze in 2007 te zien was in de televisiefilm Spellbound. Haar debuut op het witte doek volgde in 2008, als Olga in Off Jackson Avenue.

Cash kreeg in 2011 voor het eerst een terugkerende rol. Dat jaar was ze te zien als Callie in alle dertien afleveringen van de komedieserie Traffic Light. Ze kreeg in 2014 een hoofdrol als de cynische, met klinische depressie kampende Gretchen Cutler in de tragikomische televisieserie You're the Worst. Hiervoor werd ze in 2016 genomineerd voor onder meer een Critics Choice Television Award en een Television Critics Association Award.

Cash trouwde in 2012 met acteur en documentairemaker Josh Alexander, met wie ze daarvoor al zeven jaar samen was.[1] Ze speelden samen in de tragikomedie The Bits in Between, die Alexander ook (mede) schreef.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

*Exclusief televisiefilms

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

*Exclusief eenmalige gastrollen