Benjamin Abel Meirhaeghe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Benjamin Abel Meirhaeghe (Eine, 31 juli 1995) is een Vlaamse theater- en operaregisseur, performer en contratenor. Hij is actief in België, Nederland en Duitsland, onder andere bij Opera Ballet Vlaanderen en Kunstencentrum Vooruit.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Meirhaeghe groeide op in Eine. Op vijftienjarige leeftijd trok hij naar Gent, waar hij zijn middelbare studies afrondde op het secundair kunstinstituut Ottogracht. Hierna studeerde hij vier jaar performance aan de Toneelacademie Maastricht. In 2018 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht met zijn voorstelling The Ballet samen met balletdanser Emiel Vandenberghe.

Sinds 2018 is hij actief in het muziek en theaterlandschap en staat bekend voor het combineren van verschillende kunstvormen. Hij maakte de muziekvoorstellingen My Inner Songs en My Protest met Laurens Mariën, Het sterven met Kim Karssen en The Ballet, met Emiel Vandenberghe. Ook was hij te gast naast performers zoals Gregory Frateur, Jan Decorte en Sigrid Vinks. In 2019 maakte hij Ballet de la Nuit, dat in premiere ging in de Bourlaschouwburg.