Blue Like Jazz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Puur, Verlangen naar echt geloof
Oorspronkelijke titel Blue Like Jazz
Auteur(s) Donald Miller
Land Verenigde Staten
Taal Nederlands
Oorspronkelijke taal Engels
Genre Roman
Uitgever Ark Boeken, Amsterdam
Uitgegeven 2008
Verfilming Blue Like Jazz
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Blue Like Jazz is een semiautobiografische roman van de Amerikaanse auteur Donald Miller. Het bevat ook essayistische elementen over het christelijke geloof. De verhalende delen spelen zich voornamelijk af in zijn eerste jaren op Reed College, een Liberal arts college in Portland, Oregon. Het boek werd door Paste Magazine een van de twintig beste boeken van het decennium genoemd.[1] In het Nederlands verscheen het onder de titel Puur: Verlangen naar echt geloof.

Verfilming[bewerken | brontekst bewerken]

Het boek is inmiddels verfilmd door Steve Taylor. Toen Miller op zijn blog erover klaagde dat het project stil lag door gebrek aan geld, begonnen twee fans de site "Save Blue Like Jazz",[2] waarmee ze meer dan 340.000 dollar ophaalden, meer dan tweemaal het streefbedrag van 125.000 dollar. Taylor heeft zich ertoe gezet alle donateurs, meer dan 3.300 in totaal, persoonlijk te bellen; mei 2012 was hij op de helft.

De film is 13 april 2012 uitgekomen. De sfeer is wat eigentijdser dan het boek. Enkele acteurs zijn Justin Welborn, bekend van The Crazies, Marshall Allman, bekend van True Blood, and Claire Holt, bekend van Mean Girls 2.

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Warney, Javier, The 20 Best Books of the Decade (2000-2009). Pastemagazine.com. Gearchiveerd op 8 april 2012. Geraadpleegd op 12 april 2012.
  2. Save Blue Like Jazz. Gearchiveerd op 3 februari 2023.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]