Broski's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Broski's
Single van:
Frenna in samenwerking met Mula B
B-kant(en) Frenna in samenwerking met Francis - 5 vingers
Uitgebracht 10 maart 2023
Genre Nederhop
Duur 2:59
Label 777 Records
Schrijver(s) Francis Junior Edusei, Hicham Gieskes, Germaine Kenneth Romero, Tevin Irvin Plaate
Producent(en) Spanker
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Frenna
2022
OK
  2023
Broski's
  2023
Roddels
Singletijdbalk van Mula B
2023
Wie
  2023
Broski's
  2023
Ik kijk soms naar jou
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Broski's is een lied van de Nederlandse rapper Frenna in samenwerking met de Nederlandse rapper Mula B. Het werd in 2023 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Broski's is geschreven door Francis Junior Edusei, Hicham Gieskes, Germaine Kenneth Romero en Tevin Irvin Plaate en geproduceerd door Spanker. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied zingen en rappen de artiesten over hun succes en rijkdommen, en over het zijn met vrienden. Broski's werd bij radiozender FunX uitgeroepen tot DiXte track van de week.[3] De single heeft in Nederland de gouden status.[4]

Op de B-kant van de single staat een nummer dat Frenna uitbracht met Francis, met de titel 5 vingers. Dit nummer is geschreven door Francis Junior Edusei, Germaine Kenneth Romero, Dyvancho Zammir Wever en Elisha Amonoo-Neizer en geproduceerd door Vanno.

Het is niet de eerste keer dat het duo samenwerkt. In 2019 brachten ze samen Viraal uit, dat volgde nadat ze een jarenlange ruzie hadden bijgelegd. Ook waren ze al beiden te horen op Multi multi.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de twaalfde plaats van de Single Top 100 en stond achttien weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de eerste plaats van de Tipparade.