Campina Grande (gemeente)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Campina Grande
Plaats in Brazilië Vlag van Brazilië
Vlag van Campina Grande Wapen van Campina Grande
Campina Grande (gemeente)
Campina Grande (gemeente)
Situering
Regio Noordoost
Staat Paraíba
Mesoregio Agreste Paraibano
Microregio Campina Grande
Coördinaten 7° 14′ ZB, 35° 53′ WL
Algemeen
Oppervlakte 620,3 km²
Inwoners (2014) 402.912 (IBGE)
Hoogte 551 m
Politiek
Burgemeester Romero Rodrigues
Gesticht 1864
Website campinagrande.pb.gov.br
Detailkaart
Locatie van de gemeente Campina Grande in Paraíba
Locatie van de gemeente Campina Grande in Paraíba
Portaal  Portaalicoon   Brazilië

Campina Grande is een gemeente en na João Pessoa de grootste stad van de Braziliaanse staat Paraíba. Campina Grande heeft volgens het Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística 383.764 inwoners en is daarmee de 56e stad van Brazilië. Het ligt op 120 km van de hoofdstad João Pessoa. Campina Grande is de thuisbasis van Treze FC en Campinense Clube, twee voetbalclubs die uitkomen in de Série C.

Verkeer en vervoer[bewerken]

De plaats ligt aan de noord-zuidlopende weg BR-104 tussen Macau en Maceió. Daarnaast ligt ze aan de wegen BR-230, BR-408, PB-095 en PB-138.

Geschiedenis[bewerken]

Verstedelijking van de stad heeft een sterke band met hun zakelijke activiteiten van het begin tot vandaag. Eerst de stad werd rustplaats voor veedrijvers dan vormden een vee-show en een geweldige algehele beurs (hoogtepunt in het noordoosten). Later, de stad nam een ​​grote sprong van ontwikkeling als gevolg van tropeiras activiteiten en de groei van katoen, bij Campina Grande werd de tweede grootste producent van katoen in de wereld. Momenteel is de stad heeft grote bekendheid in de computer industrie en de ontwikkeling van software. Hieronder, hier zijn de stappen van de verstedelijking in de stad van Campina Grande, door de staten van "site", dorp en gemeente. Buitenlanders gaf een sterke bijdrage aan de ontwikkeling van de stad, aandacht voor de Arabieren, Duitsers, Italianen en Denen, die het beleid voor 20 jaar in de twintigste eeuw beïnvloed.

Bezetting door Arius Indianen[bewerken]

Meestal is de oorsprong van Campina Grande is om het beroep gecrediteerd door Arius indianen op de plaats van Campina Grande, onder leiding van Theodosius de Oliveira Ledo, kapitein-generaal van de Barrens, op 1 december 1697. Echter, sommige auteurs het niet eens met die versie, wat suggereert dat de site al bevolkt was (met de naam van Campina Grande) bij aankomst van Theodosius met Arius. De kapitein grote zou, in deze nieuwste versie, geconsolideerd het dorp (die zelf de stad heeft gevonden) en de ontwikkeling daarvan, de integratie van het binnenland met de kust, rekening houdend met de geografische positie van Campina Grande is bevoorrecht, met een passage van reizigers west tot de kust van Paraiba.

In 1750, Campina Grande is een parochie Onze Lieve Vrouw van Wonderen. Vervolgens heeft de Kapiteinschap van Pernambuco regering stelt voor de oprichting van drie dorpen in Cariri. In 1787, Antonio Felipe Soares de Andrade Preterades lost eren de koningin van Portugal, Maria I, het benoemen van de plaats van Vila Nova da Rainha, en de oprichting van de eerste straat van de stedelijke kern, met lemen huizen. De kerk gebouwd op de heuvel top heeft geleid tot een aantal huizen in hun omgeving, zoals momenteel het Campina Grande kathedraal. Brede Array, de straat waar de kerk werd gebouwd, werd later een van de belangrijkste straten van de stad: Avenida Floriano Peixoto. De economie van het dorp werd ondersteund door de beurs van de barok, kwamen ze langs een aantal boeren en cowboys.

Dus, als gevolg van de commerciële vooruitgang geleidelijk opgebouwd evolueerde het dorp het dorp. Op het moment van zijn verschijning, enkele grote nederzettingen bestonden in Paraíba, bijvoorbeeld: Alhambra, Jacoca, Bay Betrayal en Cabedelo, in de kust; Monte Mor, Taipu en Pilar in de regio Lowland; Boqueirão, in Cariri; en Piranhas en Piancó, in het achterland.

Village verschijning[bewerken]

In de late achttiende eeuw, de Kroon bedoeld om nieuwe dorpen in de provincie te maken. Op dit moment, de provincie Paraíba was onderworpen aan Pernambuco, wiens gouverneur was Thomas D. José de Melo. In 1787, de ombudsman van de provincie Paraíba, Antonio F. Soares, vroeg de gouverneur van Pernambuco de oprichting van drie dorpen in de aanvoerdersband. Twee van deze dorpen de ombudsman zou in Caico en Açu, die al staat die op dit moment deel uit van het Kapiteinschap van Paraíba creëren. De andere, die bestemd zijn om in de regio Cariri, dat deel uitmaakt van wat vandaag de dag opgenomen zijn de micro-regio Oost-en West-Cariri Cariri. Campina Grande en Wonderen waren de twee parochies kandidaten naar dorp, die in die regio waren draaien.

Dus in april 1790, Campina Grande werd gekozen door Brederodes Ombudsman naar dorp geworden vanwege zijn bouwland produceren meer rijkdom en vooral te wijten aan de betere locatie wordt tussen de hoofdstad aan de kust en het achterland.

Op 6 april, heeft Campina Grande geworden officieel genaamd Vila Nova da Rainha, ter ere van de koningin Dona Maria I. Ondanks de naamswijziging, de lokale bevolking bleef de plaats van Campina Grande noemen, en alleen in officiële teksten en formele Vila Nova da Rainha naam werd gebruikt. De keten van Campina Grande werd gebouwd in 1814, op het plein van de Matrix (nu Avenue Floriano Peixoto). Dit gebouw vandaag de dag is het Historisch Museum en de geografie van Campina Grande.

Zo heeft Campina Grande de titel van de stad bereikt in 1790. De stad had toen het stadhuis, de notaris en de schandpaal. Echter, de Vila Nova da Rainha niet wekte grote belangstelling van de provincie en groeit nog steeds heel langzaam: na acht jaar creëerde het dorp, had iets meer dan honderd huizen met slechts drie duizend inwoners. Het grondgebied bezet door Campina Grande was vrij uitgebreid: begrijp de Cariri (behalve voor Serra do Teixeira), onderdeel van de Wasteland, een deel van de heide, die de steden van Fagundes, Boqueirao, Cabaceiras, Wonderen, Timbauba de Gurjão, Alagoa Nova, marine, en andere, helemaal in totaal een oppervlakte van ruim 900 vierkante kilometer.

In 1852 was al 17 900 mensen de bevolking van het dorp. Maar in 1856, een epidemie doodde ongeveer 1550 mensen in de plaats, het verminderen van bijna 10% van de bevolking, het bereiken van lichamen opraken van de ruimte te worden begraven in kerken.

De gemeente[bewerken]

Op 11 oktober 1864, volgens de provinciale wet nr 137, Campina Grande stijgt naar de gemeentelijke categorie. Op dit moment, de Paraíba was zestien steden en zes steden: Parahyba (nu João Pessoa), Mamanguape, Zand, Sousa en Pombal.

De stad van het Zand, die de stad in 1846 werd reeds, had de meest prominente van Paraíba geworden, buiten de hoofdstad, zowel economisch, sociaal en politiek. Bovendien Zand had grote culturele en intellectuele invloed. Hoewel Campina Grande was niet zo goed gebouwd als zand, was niet minder dan dat. Op het moment, de stad van Campina Grande had drie breed, vier straten en ongeveer driehonderd woningen. Hij had ook twee kerken: de Matrix (nu de kathedraal) en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, die kwam later worden vernietigd door burgemeester Vergniaud Wanderley (vandaag is er een andere kerk met dezelfde naam). Ook eigenaar van een ketting en een gemeentehuis, onder andere gebouwen.

Ondanks alle commerciële ontwikkeling die de stad kreeg de stedelijke aspect van het deed vrijwel niets verandert niet. In sommige jaren, alleen de gebouwen van New Chain of Charity House, Gilde van Onderwijs en het stadhuis werden gebouwd. In het geval van huizen, veel gebouwd zodat in de late negentiende eeuw, Campina Grande had ongeveer 500 woningen.

In 1864 werd gebouwd een gebouw waar zou de markt. Deze plaats had verschillende namen, waaronder "Largo uit de New Trade", "Vierkante Uruguaiana", "Plein van Gameleiras", "Independence Square" en tenslotte "Vierkante Pessoa." In 1870 een wet (provinciale wet 381) verbood dat, indien zij werden baden of wassen van kleding en dieren in New Dam, en werd verboden rodeo's op straat. In 1872, als het keizerlijk decreet van 18 september 1865, is de Franse standaard metrische systeem in Campina Grande.

Groei met wit goud[bewerken]

Na verloop van tijd werd de stad ontwikkeld, maar alleen in het begin van de twintigste eeuw was dat economische veranderingen en veranderingen in de leefomstandigheden kwamen om daadwerkelijk significant gebeuren.

Het katoen in de vroege twintigste eeuw was naar Campina Grande hoofdactiviteit verantwoordelijk voor de groei van de stad, het aantrekken van handelaren uit alle regio's van Paraíba en de gehele noordoosten. Tot de jaren 1940, Campina Grande was 's werelds op een na grootste exporteur van katoen, achter alleen Liverpool, Engeland. Daarom heeft Campina Grande wel de 'Braziliaanse Liverpool ". Vanwege katoen in die jaren Campina zag groeien de bevolking van twintigduizend inwoners in 1907 naar honderd en dertig duizend inwoners in 1939, wat neerkomt op een stijging van 650% in 32 jaar. Joao Pessoa kwam alleen voor inwonerequivalenten in de jaren 1950 hebben (zoals João Pessoa demografie grafiek).

Belangrijk is dat de stad nooit geproduceerde katoen lot ervan in activiteit vanwege het feit dat Campina de enige plaats in het inwendige van Brazilië een katoenverwerking machine, de grondstof voor de productie kwam van nabijgelegen steden produceren .

De verwerking van katoen had een belangrijke impuls met de komst van de spoorlijnen naar de stad. Met behulp van de trein, was er een belangrijke verandering in de lokale economie: Campina konden hun katoenproductie geprofiteerd (het 'witte goud'), evenals andere producten gemakkelijker te exporteren naar de dichtstbijzijnde havens, vooral van Recife.

Tot 1931, de Paraíba was de grootste producent van katoen in Brazilië, met een productie van 23 miljoen kilo zaad katoen. Met de koffie crisis in São Paulo, deze begon katoen te produceren als alternatief. In 1933, Engeland produceerde £ 105.000.000 in vergelijking met de 3,9 miljoen in 1929. Verschillende factoren waren verantwoordelijk voor het verval van Campina Grande in de katoensector, waarvan de belangrijkste waren: 1) het ontbreken van een haven in Paraíba voor grote schepen, waardoor Campina Grande moest de haven van Recife gebruiken, verder, om katoen te vervoeren); 2) prijs in vergelijking met het product van São Paulo; 3) Sluit andere buitenlandse bedrijven in de katoen markt.

In de twintigste eeuw, de hoofdstad van Paraíba, João Pessoa, verloor belang en zag de opkomst van Campina Grande, stad in de staat. De pessoense economie in de eerste helft van de eeuw, vrijwel stagneerde. Tot in de jaren 1960, was het met een overdrijving misschien, praktisch een administratieve hoofdstad omdat Campina Grande benaderde de João Pessoa belangrijkste stad in de staat kantoor, omdat in deze periode, Campina Grande gekomen als belangrijke handelsplaats en industriële niet alleen de staat, maar ook van het noordoosten. João Pessoa, in die tijd, was nog maar speelde een paar industrieën en administratieve en commerciële functies. Vanaf 1960, na de grote particuliere en overheidsinvesteringen, zowel de provinciale overheid en de federale overheid, Joao Pessoa won nieuwe industrieën en het belang, herbevestigen de belangrijkste stad in de staat plaats in economische termen.

Tech Stad[bewerken]

Tot nu toe heeft de stad een sterke interesse in de technologie. In de jaren '40, Campina Grande was de tweede wereld katoen exporteur, en de eerste van Liverpool in Groot-Brittannië. In 1967, de stad gastheer van de eerste computer de hele noordoostelijke regio van Brazilië, die de kern van de Federale Universiteit van Paraíba Data Processing, Campus II (nu Federale Universiteit van Campina Grande) was. Vandaag de dag, vele jaren later, Campina Grande is een maatstaf als het gaat om het ontwikkelen van software en informatie technologie en elektronica-industrie.

Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek koos, in de editie van april 2001 negen prominente steden in de wereld die een nieuwe Technology Center model vertegenwoordigen. Brazilië is in de lijst van Campina Grande, die de enige stad in Latijns-Amerika gekozen was. In 2003 werd nog een melding gemaakt naar de stad: verwezen deze tijd als de "Braziliaanse Silicon Valley" bedankt, in aanvulling op high tech, op onderzoek waarbij de milieuvriendelijke gekleurde katoen. De negen steden door Newsweek gekozen waren: Akron (Ohio - USA); Huntsville (Alabama - USA); Oakland (California - USA); Omaha (Nebraska - USA); Tulsa (Oklahoma - USA); Campina Grande (Paraíba - Brazilië); Barcelona (Spanje); Suzhou (China); Côte d'Azur (Frankrijk)).

Volgens het tijdschrift, de reden voor het succes was de Federale Universiteit van Paraíba, Campus II (die in 2002 werd de Federale Universiteit van Campina Grande). Sinds 1967, toen de studenten in staat waren om te ondersteunen bij de eerste computer noordoosten kopen, een IBM mainframe $ 500.000, creëerde een traditie bij het berekenen van vandaag heeft erkenning wereldwijd.

Campina Grande heeft ongeveer zesenzeventig ondernemingen in de software, die meer dan 500 mensen boven het niveau facturering, met al 25 miljoen dollar per jaar, waarvan 20% van de totale gemeentelijke inkomsten vertegenwoordigt vertegenwoordigt.

De laatste tijd, de belangrijkste schakel in de stad is gemaakt met TecOut Center in 2004 een verbond met de Technology Park Foundation van Paraíba, die sinds 1984 in de oprichting in Campina Grande, geresulteerd in meer dan 80 technologiebedrijven. De TecOut Center kwam met het doel om bedrijven uit de Braziliaanse technologieën van de Chinese, die een technologische interactie tussen Brazilië en China, het creëren van banen en het versterken van de lokale ontwikkeling

Geboren in Campina Grande[bewerken]