DES (atletiekvereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DES
Volledige naam Door Eendracht Sterk
Plaats Vlag van Nederland Eersel
Opgericht 1962
Leden 235
Clubtenue
Clubtenue

Clubtenue DES

Portaal  Portaalicoon   Atletiek

DES is een atletiekvereniging uit Eersel in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

DES staat voor Door Eendracht Sterk[1] en is opgericht op 1 oktober 1962. De club is aangesloten bij de Atletiekunie en ligt in atletiekregio 14, De Kempen. De clubkleuren zijn blauw en zwart. Naast atletiek bestaat het aanbod uit (nordic) wandelen en hardlopen.

De vereniging heeft een accommodatie op Sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg. Deze accommodatie is een van de laatste grasbanen die nog bestaan in Nederland en is al vele jaren niet wedstrijdgeschikt[2].

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Jaarlijks organiseert DES de Dieprijtcross[3] en de Parelrun.[4] De club was in het verleden eveneens de organisator van de DES halve marathon Eersel. Daarnaast is DES mede-organisator van de Kempische Crosscompetitie, een overkoepelende competitie waar verenigingen uit atletiekregio 14 aan deelnemen.[5] In 2023 organiseerde DES samen met GVAC en Eindhoven Atletiek het NK Cross op het E3 strand in Eersel[6]. DES is actief in verschillende competities binnen de atletiek. Naast de Athletics champs voor pupillen doen verenigingsteams mee met de competitie binnen de junioren en masters (35+).

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]