Dan Romer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dan Romer
Dan Romer
Algemene informatie
Geboren 19 mei 1983
Geboorteplaats New York
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2004 – heden
Genre(s) Filmmuziek, pop
Beroep Componist, producent, singer-songwriter
Officiële website

(en) AllMusic-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel

Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dan Romer (New York, 19 mei 1983) is een Amerikaans muziekproducent, filmcomponist en singer-songwriter. Als filmcomponist werkt hij regelmatig samen met regisseur Cary Fukunaga. Als producent werkte hij al samen met artiesten als Jenny Owen Youngs, A Great Big World en Christina Aguilera.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Dan Romer studeerde achtereenvolgens aan LaGuardia High School en de State University of New York, waar hij de afstudeerrichting studioproductie volgde.[1][2] Hij studeerde af in 2004 en ging nadien aan de slag als muziekproducent. Hij produceerde onder meer Batten the Hatches (2005), het debuutalbum van singer-songwriter Jenny Owen Youngs, en Is There Anybody Out There? (2013), een album van A Great Big World met daarop onder meer de hit "Say Something (A Great Big World)". Enkele jaren later werkte hij ook mee aan het nummer "Treat You Better" van de Canadese zanger Shawn Mendes.

Eind jaren 2000 begon Romer ook met het componeren van filmmuziek. Hij schreef aanvankelijk vooral muziek voor documentaires en korte films. In 2012 maakte hij met de dramafilm Beasts of the Southern Wild (2012) zijn officieel filmdebuut. Voor regisseur Cary Fukunaga componeerde hij nadien de sountracks van Beasts of No Nation (2015) en Maniac (2018). In 2019 werd hij door Fukunaga ook ingeschakeld om de muziek van No Time to Die (2020), de 25e James Bondfilm, te componeren.[3] Enkele maanden voor de release van de film werd hij vervangen door Hans Zimmer.[4]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Als producent (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Albums

Nummers

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Videogames[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

(en) Pictogram film Dan Romer in de Internet Movie Database