Dany Verstraeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dany Verstraeten
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Daniël Verstraeten
Geboren 22 oktober 1955
Kabalo, Belgisch-Congo
Geboorteland Vlag van België België
Jaren actief 1979 - sep.2023
Beroep Nieuwsanker
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dany Verstraeten (Kabalo, Belgisch-Congo, 22 oktober 1955) is een Belgisch voormalig nieuwslezer.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Verstraeten was vanaf 1979 te horen bij de toenmalige BRT. Hij ging er bij de radio aan de slag waar hij de verkeersinformatie verzorgde. Hij zette zijn radiowerk verder bij Studio Brussel. Tegelijk begon hij ook met televisiewerk en presenteerde hij "Mobiele mensen".

Vanaf de start van VTM op 1 februari 1989 was hij te zien als presentator van VTM Nieuws, waar hij jarenlang het hoofdbulletin om 19 uur voor zijn rekening nam. Dit combineerde hij met de presentatie van andere programma's zoals Telefacts (1990-2006), De zesde versnelling en Autowereld.tv (1999-2004). Vanaf 2013 presenteerde Verstraeten steevast de VTM Nieuws-uitzendingen van vrijdagavond tot en met zondagavond. Vanaf 2021 verzorgde hij de nieuwsuitzending alleen nog op zondagmiddag.[1] Op dinsdag 5 september 2023 ging hij op pensioen, na voor een laatste maal het VTM Nieuws te hebben gepresenteerd. Aansluitend op de nieuwsuitzending volgde het gelegenheidsprogramma Dank u, Dany waarin Koen Wauters samen met Verstraeten terugblikte op zijn 35-jarige carrière bij de nieuwsdienst van de commerciële televisiezender.

Dany Verstraeten trouwde in 2001 met de 13 jaar jongere Anne Buytaert, woordvoerster van Touring. Samen hebben ze twee kinderen.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2004 verleende Verstraeten zijn stem aan de Vlaamse versie van de animatiefilm The Incredibles als de Nieuwslezer.
  • In 2013 had Verstraeten een gastrol in het eerste seizoen van de televisieserie Safety First.