De Jacht Op het Kasteel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf De Jacht Op Het Kasteel (serie))
De Club van Sinterklaas
& De Jacht op het Kasteel
Genre jeugd / drama / avontuur
Speelduur per afl. ca. 10 min per aflevering
Hoofdrollen Bram van der Vlugt
Beryl van Praag
Tim de Zwart
Piet van der Pas
Hugo Konings
Wim Schluter
Titus Boonstra
Laus Steenbeeke
Harold Verwoert e.a.
Regie Martijn Hullegie
Scenario Gerda van de Brug
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent IDTV Film & Video
Uitzendingen
Start 2 november 2009
Einde 4 december 2009
Afleveringen 25 afleveringen
Netwerk of omroep RTL 4
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Club van Sinterklaas & De Jacht op het Kasteel is het tiende seizoen van De Club van Sinterklaas. Dit seizoen bestond uit 25 afleveringen, die werden uitgezonden tussen 2 november en 4 december 2009. Is het vervolg op De Club van Sinterklaas - De Grote Onbekende, en wordt gevolgd door De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Muziekpiet heeft één favoriete lekkernij: makreeltompouces. Wanneer Het Taartenpaleis van Sjef en Vrekking failliet gaat, moet Muziekpiet het zonder restaurant en gebakjes stellen. Welk toeval treft de situatie net? De oven in de keuken van de Sint is kapot, waardoor Keukenpiet manschappen tekortkomt. Waar zijn voorganger altijd genoeg manschappen had, is Keukenpiet niet berekend op deze tegenvaller. Hiermee treft het tweetal geluk en mag het zakenduo hun intrek nemen in het kasteel. Welk paard van Troje de Pietenclub hiermee binnenhaalt beseffen zij nog niet, maar zeker is al wel dat de Pieten alles op alles moeten zetten om deze fout ongedaan te maken.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Titelsong[bewerken | brontekst bewerken]

De titelsong van dit seizoen is Ooh oh heejoo, gezongen door Coole Piet Diego (Harold Verwoert). Ook dit seizoen is er een zelfstandige videoclip van de titelsong die alleen te zien is buiten de afleveringen, namelijk tijdens reclameblokken op zender RTL 4 en clipzenders en -programma's als TMF. Opnamelocaties zijn een soort kerk (refrein) en het kasteel van Sinterklaas (couplet) en Pietendanseressen sieren het filmpje weer met dansmanoeuvres. De titelsong is uitgebracht op single en op compilatiealbum Het Beste van De Club van Sinterklaas 2009.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2013 wordt de tiende reeks getiteld De Jacht op het Kasteel herhaald in een bewerking: met een nieuwe leader; ditmaal zonder Coole Piet Diego en met Coole Piet Talentpiet. Aangepast aan de stijl van de bioscoopreeks, zonder af te wijken van de vormgeving van de televisieserie: Talentpiet is slechts alleen te horen in de leader, terwijl alle visuele scènes met Diego zijn weggeknipt. Uitzending vindt plaats op RTL 8 en de nieuwe titelsong heet De Jacht op het Kasteel.