De Speelgoeddief (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Club van Sinterklaas
& De Speelgoeddief
Genre jeugd / drama / avontuur
Speelduur per afl. ca. 10 min per aflevering
Hoofdrollen Bram van der Vlugt
Beryl van Praag
Tim de Zwart
Piet van der Pas
Wim Schluter
Hugo Konings
Harold Verwoert e.a.
Regie Martijn Hullegie
Scenario Gerda van de Brug
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent IDTV Film & Video
Uitzendingen
Start 29 oktober 2007
Einde 1 december 2007
Afleveringen 29 afleveringen (ook op zat.)
Netwerk of omroep Jetix
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Club van Sinterklaas & De Speelgoeddief is het achtste seizoen van De Club van Sinterklaas. Dit seizoen bestond uit 29 afleveringen, die werden uitgezonden tussen 29 oktober en 1 december 2007. Is het vervolg op De Club van Sinterklaas - Paniek In de Confettifabriek, en wordt gevolgd door De Club van Sinterklaas - De Grote Onbekende.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Sint gaat jaarlijks, net voordat hij naar Nederland vertrekt, naar het circus. Omdat Muziekpiet echter het circuskaartje voor Sinterklaas per ongeluk in de wasmachine heeft gedaan, besluiten de Pieten zelf maar een voorstelling voor hem te maken, een bonte avond. Daar hebben ze de hulp van Acrobaatpiet bij nodig. Acrobaatpiet neemt onverwacht ook een andere Piet mee: Weetnietwatpiet. Wanneer Weetnietwatpiet maar niet kan besluiten wat hij wil doen voor de bonte avond, komt hij tot een verrassende ontdekking: hij is blijkbaar wel erg goed in goochelen. Hierbij is dan ook een nieuwe Piet geboren: Hokuspokuspiet.

Terwijl de bonte avond bezig is, steelt een geheimzinnige jongeman een grote hoeveelheid snoep uit het kasteel. Een paar avonden later weer. Daarna begint hij zelfs aan het speelgoed. Zullen de Pieten erachter kunnen komen wie de pakjes gestolen heeft en ze op tijd terug weten te krijgen?

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Felix de speelgoeddief komt stiekem naar het Feest van Sinterklaas. Felix wil het cadeau voor Sinterklaas stelen. Ernst en Bobbie gaan doordat ze hem zien stiekem in het cadeau zitten. Als Felix het cadeau wil stelen springen Ernst en Bobbie uit het cadeau en vangen de dief. De serie gaat daarna verder waar het gebleven was.

Titelsong[bewerken | brontekst bewerken]

De titelsong van dit seizoen is De speelgoeddief, gezongen door Coole Piet (Harold Verwoert). Ook dit seizoen is er een zelfstandige videoclip van de titelsong die alleen te zien is buiten de afleveringen, namelijk tijdens reclameblokken op zender Jetix en clipzenders en -programma's als TMF. Een onbekende ruimte (de Speelgoedkelder?) is opnamelocatie en Pietendanseressen sieren het filmpje weer met dansmanoeuvres. De titelsong is uitgebracht op single, cd-album De Liedjes van De Club van Sinterklaas: De Hits van 2007 en heruitgebracht op De Liedjes van De Club van Sinterklaas: De Hits van 2008 en op compilatiealbum Het Beste van De Club van Sinterklaas 2009.

Muziekspecial[bewerken | brontekst bewerken]

Zie De Club van Sinterklaas: De Generale#Editie 2 (2007) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ook uitgezonden tijdens dit seizoen is een muziekspecial. In de stijl van De Generale uit 2005 organiseren Coole Piet, Testpiet, Muziekpiet en Hulppiet onder toeziend oog van Hoge Hoogte Piet en Profpiet een optreden.