Doorfietsroute De Groene As

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Doorfietsroute De Groene As
Geografische informatie
Locatie       Assen - Groningen
Begin Assen
Eind Groningen
Lengte 30 kilometer
Algemene informatie
Aangelegd in 2018-2022
Portaal  Portaalicoon   Steden

Doorfietsroute De Groene As is een fietsverbinding tussen Assen en Groningen. De provincies Drenthe en Groningen werken samen met Rijkswaterstaat, het waterschap Hunze en Aa’s en de gemeenten Assen, Groningen en Tynaarlo aan de realisatie van de doorfietsroute. De aanleg begon in 2018 en de voltooiing is voorzien in 2022.

De provincies en gemeenten zien de route als een aanvulling op bestaande fietsroutes. Ook is het een uitbreiding op het recreatieve fietsnetwerk langs het nationaal park Drentsche Aa.[1] Bovendien moet de route bijdragen aan een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen en aan een duurzame samenleving.

Het fietspad loopt vanuit het centrum van Assen langs het Havenkanaal en volgt verder grotendeels het Noord-Willemskanaal tot het station in Groningen. De totale lengte is circa 30 kilometer.

De naam van de fietsroute is het resultaat van een prijsvraag waarbij bewoners een naam konden indienen. Uit de inzendingen werden de opties Noord-Willemsroute, De Groene As en Het Stad en Landepad geselecteerd.[2] Na een online stemming kreeg De Groene As de meeste stemmen.[3]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]