Dutch Open (tafeltennis)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Dutch Open Tafeltennis)

Het Dutch Open is een Nederlands tafeltennistoernooi voor professionele spelers, dat twee keer de status had een onderdeel te zijn van de ITTF Pro Tour. Sinds de edities in Rotterdam 2001 en in Eindhoven 2002 heeft het geen vervolg gekregen.

Van 6 tot en met 8 mei 2009 stond het toernooi voor de derde keer op het programma in Amersfoort, als evenement dat tegelijk gehouden zou worden met het tennistoernooi met dezelfde naam. Het zou daarbij niet gelden als Pro Tour- maar als Challenger-toernooi en een begroting van ongeveer één miljoen euro hebben (tennis + tafeltennis samen). In maart 2009 werd het gehele sportevenement echter voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat hoofdsponsor RWE zich terugtrok en toernooidirecteur Hans Felius geen alternatieven zag om de financiering rond te krijgen.

Dutch Open 2001[bewerken | brontekst bewerken]

Rotterdam, 24 oktober tot en met 28 oktober

Finales:

Namens Nederlands namen deel:

De Pool Krzeszewski verraste vriend en vijand door in Rotterdam voor het eerst (en laatst) een enkelspeltitel op de Pro Tour te winnen. Hij werkte zich hiervoor behalve langs Timo Boll ook langs Vladimir Samsonov, die samen als verreweg de beste Europese spelers van hun tijdperk te boek staan.

Dutch Open 2002[bewerken | brontekst bewerken]

Eindhoven, 23 oktober tot en met 27 oktober

Finales:

Namens Nederland namen deel: