Elbette

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elbette
Studioalbum van Candan Erçetin
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 30 november 1999
Duur 58:08
Label(s) Topkapı Müzik
Producent(en) Rıza Erekli

(en) Allmusic-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Elbette (Turks voor 'natuurlijk') is het derde studioalbum van de Turkse zangeres Candan Erçetin. Het werd in november 1999 uitgebracht door Topkapı Müzik. Net als bij de voorgaande albums Hazırım en Çapkın schreef en componeerde Mete Özgencil de meeste nummers. Hierna stopte de samenwerking tussen de twee.

Het album bevat 14 nummers, waarvan één een bonusversie van 'Söz vermiştin'. Ook deze keer gebruikte de van oorsprong Albanees-Macedonische zangeres elementen uit de Balkanmuziek, waardoor Elbette het beste als een pop- en folkalbum kan worden omschreven. Zes nummers gaan over Erçetins leven, zeven over het begrip liefde in het algemeen.

Ter promotie van het album verschenen er twee muziekvideo's: 'Elbette' en 'Unut sevme'. Na de release stond Elbette meer dan twee maanden lang bovenaan de Turkse hitlijst. Tegen het einde van 2000 waren er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, waarmee het het bestverkochte album van het jaar werd in Turkije. In 2009 werd Elbette door de Turkse tv-zender NTV uitgeroepen tot het beste album van de jaren '00.

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Dayan
  2. Elbette
  3. Arada bir
  4. Söz vermiştin
  5. Unut sevme
  6. Merak ediyorum
  7. Saçma
  8. Olmaz
  9. İster sallan gez
  10. Bana güven
  11. Aklım almıyor
  12. Dünya durma
  13. Annem
  14. Söz vermiştin (akoestische versie)