Elisabetta Dami

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Elisabetta Dami (Milaan, 1958) is een Italiaans schrijfster.

== Schrijverscarrière == Elisabetta Dami is de auteur van de Geronimo Stilton-reeks, een serie van bestsellerkinderboeken. Zij houdt van reizen over de hele wereld, op zoek naar ideeën voor haar boeken. Ze schrijft onder andere onder het pseudoniem van Geronimo Stilton, Thea Stilton en Joe Carrot. Ze is ook een mede-eigenaar van de in Italië gevestigde uitgeverij Edizioni Piemme. In 1999 begon zij te werken met de Italiaanse uitgeverij die ermee instemde om de serie boeken over Geronimo Stilton te produceren. De boekenreeks is in 36 verschillende talen uitgegeven.

Toen ze 19 jaar was, schreef ze de eerste kortverhalen. Ook hielp ze al van toen ze heel jong was vrijwillig zieke kinderen. Hieruit werd het idee geboren om een muis de hele wereld rond te laten reizen. Een deel van het geld dat ze hiermee verdient ging naar weeskinderen en zieke kinderen. Ze schrijft ook boeken over de prinsessen en de heksen van fantasia Ze geeft haar boeken uit bij uit geverij Edizioni Piemme.

Elisabetta woont tussen Italië en Arizona. Ze houdt van reizen. Ze reisde toen ze 23 jaar was de hele wereld rond, in haar eentje.Elisabetta Dami (Milaan, 1958) is de schrijfster van de Geronimo Stilton-boeken. Ze is de dochter van uitgever Piero Dami.