Erik de Vries (korfballer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Erik de Vries
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 16 juli 1984
Geboorteplaats Zaandijk
Geboorteland Nederland
Lengte 1,88 m
Sportieve informatie
Club Vlag van Nederland ROHDA (1990-2006)
Vlag van Nederland Koog Zaandijk (2006-2017)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Erik de Vries, (Zaandijk, 16 juli 1984) is een Nederlands voormalig korfballer. Hij speelde in de Korfbal League bij Koog Zaandijk en werd daar meervoudig Nederlands kampioen. In 2017 stopte de Vries als speler.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

De Vries begon met korfbal bij het Amsterdamse ROHDA. Daar debuteerde hij in 2001 op 17-jarige leeftijd in het eerste. Hij blonk uit in zijn reboundkracht en zijn korte schot rondom de paalzone. In 2006 besloot hij over te stappen. ROHDA speelde in de hoofdklasse en promoveerde maar niet. De Vries was op dat moment al benaderd door twee clubs die Korfbal League speelden, namelijk AKC Blauw-Wit uit Amsterdam en KZ uit Koog aan de Zaan. De Vries besloot naar KZ te gaan. Deze ploeg was zojuist gepromoveerd naar de Korfbal League en er was al bekend dat Tim Bakker zou overstappen van AKC Blauw-Wit naar KZ. Met een jonge maar talentvolle ploeg bestormde KZ de bevestigde orde. KZ won in 2008 namelijk al voor de eerste keer de Korfbal League. Dit zou zich herhalen in 2010 en 2012. Ook won KZ alle Europacups en de Supercup waaraan ze meededen. De Vries stopte in 2017 als vijfvoudig Nederlands kampioen. Hij won ook vier internationale bekers.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Naam KL-seizoenen Wedstrijden Doelp. Gemiddeld Rebounds Strafworpen
Erik de Vries 9 156 412 2,6 1947 0

Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

De Vries speelde vier officiële interlands voor het Nederlands korfbalteam. Al deze caps speelde hij op het WK van 2011, waar hij met Nederland de gouden medaille won.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]