Explorers (scouting)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Explorers zijn een speltak binnen Scouting Nederland. De speltak is voor jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar. Voorheen was de speltak opgedeeld in Rowans en Sherpa's, voor respectievelijk jongens en meisjes. De afkortingen R&S (Rowans & Sherpa's) en RSA (Rowans en Sharpa's Afdeling) komen hiervan, maar deze worden door Scouting Nederland niet langer gehanteerd. De Explorers worden geacht om, in tegenstelling tot de Scouts, hun eigen programma te kunnen maken en ook uitvoeren en zijn zelfstandiger. Ze dan ook geen leiding, maar begeleiding.

De Explorers dragen tijdens hun opkomst een donkerrode (brique) blouse. Bij waterscouting wordt vaak een blauwe blouse in plaats van een rode gedragen. De das mag om de nek gedragen worden, of om een arm[bron?]. Verder zijn er geen eisen wat betreft broek en schoenen.

Tijdens de opkomsten mag een zelfgemaakt programma gedraaid worden. Er hoeft geen directe leiding bij aanwezig te zijn. Er wordt wel begeleiding geboden die een sturende functie heeft als het nodig is.