Overleg sjabloon:Navigatie speltakken Scouting Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door FeyBart

Op dit moment is de lijst op de tabel ingedeeld als volgt, met de door Scouting Nederland gevoerde speltakken dikgedrukt aan de linkerkant, en de alternatieve namen daar rechts naast. Bij de Plusscouts, Bevers en Blauwe Vogels zijn die alternatieve namen er echter niet, dus die staan onder het kopje "Overige". Het gevolg is, dat een lezer die niet bekend is met scouting deze speltakken zou kunnen interpreteren als "onofficieel":

Welpen:Kabouters · Esta's · Dolfijnen
Scouts:Verkenners · Gidsen/Padvindsters · Zeeverkenners · Luchtverkenners
Explorers:Rowans · Sherpa's · Wilde Vaart
Roverscouts:Jongerentak · Pivo's · Stam
Overige:Plusscouts · Bevers · Blauwe Vogels

Hierom stel ik voor, dat de lijst opnieuw wordt ingedeeld, met alle door Scouting Nederland gevoerde speltakken aan de linkerkant van de tabel, met de alternatieve namen rechts daarnaast. Qua opmaak zal dat wellicht minder prettig aandoen, maar het is in mijn ogen een stuk overzichtelijker. Het resultaat zou dit zijn:

Bevers:-
Welpen:Kabouters · Esta's · Dolfijnen
Scouts:Verkenners · Gidsen/Padvindsters · Zeeverkenners · Luchtverkenners
Explorers:Rowans · Sherpa's · Wilde Vaart
Roverscouts:Jongerentak · Pivo's · Stam
Plusscouts:Stam
Blauwe Vogels:Bijzondere Eisen

Onder het mom van BTNI wilde ik het sjabloon niet direct bewerken, maar indien men het met mij eens is, dat dit inderdaad een overzichtelijkere indeling is voor de tabel, zou ik het graag aanpassen. Fey|Bart - 10 apr 2018 22:17 (CEST)Reageren


Het is een navigatiesjabloon, dus ongelinkte zaken (Jongerentak, Pivo's) horen er niet op te staan. Dit probleem is erger in het voorstel, dat het sjabloon ook hoger maakt door het toevoegen van loze regels. Ik zou eerder iets voorstellen als:
Welpen:Kabouters · Esta's · Dolfijnen
Scouts:Verkenners · Gidsen/Padvindsters · Zeeverkenners · Luchtverkenners
Explorers:Rowans · Sherpa's · Wilde Vaart
Overige:Bevers · Blauwe Vogels · Plusscouts · Roverscouts · Stam
Dat maakt het sjabloon compacter, zie ook oude versie. Een alternatief/aanvulling kan zijn om de rode links aan te brengen. — Zanaq (?) 10 apr 2018 22:34 (CEST)
Ah, het feit dat een navigatiesjabloon geen termen zaken behoort te benoemen was mij even ontschoten, maar dat is een goed punt. Toch vraag ik mij af of compactheid nagestreefd moet worden, als het ten koste gaat van overzichtelijkheid. Het voorstel dat u doet lijkt mij echter ook prima, aangezien dat allicht een groot deel van de potentiële verwarring zou voorkomen.
Het toevoegen van "Jongerentak", "Pivo's", "Bijzondere Eisen", etc. als rode links ben ik echter een minder groot voorstander, aangezien speltaknamen die niet meer door Scouting Nederland - of FOS - worden gebezigd mij weinig Ew lijken, maar dat is slechts persoonlijke voorkeur misschien. Fey|Bart - 12 apr 2018 18:50 (CEST)Reageren
Ik heb geen verstand van scouting, maar mi zijn zaken uit het verleden vaak relevanter dan huidige zaken. In elk geval is er minder gevaar op hen die er belang bij hebben en komen povpushen e.d. Compactheid en duidelijkheid gaan wmb ook vaak hand in hand.
Ik heb net nog even wat dieper gekeken, en het sjabloon heeft in de huidige vorm en in bovenstaande voorstellen nog wel wat fundamentele problemen.
  • Links in de vorm [X#Y] navigeren niet tussen artikelen - waar navigatiesjablonen voor bedoeld zijn - en werken niet correct: de huidige pagina hoort vet weergegeven te worden in een navigatiesjabloon.
  • Het sjabloon heet Navigatie speltakken, maar een groot aantal artikelen lijkt niet over speltakken te gaan (of beginnen in elk geval niet met ... is een speltak)
Misschien is het handig daar eerst naar te kijken? — Zanaq (?) 12 apr 2018 19:04 (CEST)