Eye of the Dolphin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Eye of the Dolphin
Regie Michael D. Sellers
Hoofdrollen Carly Schroeder
Adrian Dunbar
Distributie Monterey Media
Première 10 december 2006 (BIFF)
Vlag van Verenigde Staten 24 augustus 2007
Vlag van Nederland 20 mei 2008[1]
Genre Drama / Familie
Speelduur 100 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Eye of the Dolphin is een Amerikaanse film uit 2006 onder regie van Michael D. Sellers. De film viel driemaal in de prijzen bij de Bahamas International Film Festival.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Alyssa is een 14-jarig meisje dat ooit een perfecte student was. Nadat ze een jaar geleden haar moeder zag verdrinken bij een bootongeluk, is ze veranderd in een wild jong meisje dat rookt, drinkt, spijbelt en onbeschoft is. Sinds de dood van haar moeder woont ze bij haar grootmoeder Lucy, aangezien ze haar vader nooit gekend heeft. Nadat ze van school verwijderd wordt door haar gedrag, kan haar Lucy haar niet meer aan.

Alyssa dacht voorheen dat haar vader was overleden, maar Lucy vertelt haar dat hij nog leeft en dolfijnen onderzoekt op de Bahama's. Lucy besluit dat het tijd is voor Alyssa om haar vader te ontmoeten en gaat met haar naar de Bahama-eilanden. Alyssa is echter niet onder de indruk van haar vader en hij net zomin van haar. Wel bouwt ze een band op met zijn vriendin Tamika. Ze blijken veel gemeen met elkaar te hebben. Zo is Tamika's moeder ook overleden.

Alyssa's vader Hawk heeft zo zijn eigen problemen. Zijn co-partner Glinton dreigt hem te ontslaan. Hawk probeert te bewijzen dat dolfijnen kunnen communiceren met mensen, maar heeft niet genoeg theorieën om dit te ondersteunen. Hij krijgt 24 uur de tijd om aan te geven dat zijn onderzoek nut heeft, of hij zal worden ontslagen. Alyssa besluit hem te helpen, wanneer ze ontdekt dat ze zelf kan communiceren met dolfijnen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]