Eyes fully open

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Eyes fully open
Studioalbum van Bauer
Uitgebracht 7 oktober 2016
Genre rock
Duur 40 minuten
Label(s) Basta Music
Producent(en) Berend Dubbe
Chronologie
2006
The Bauer melody of 2006
  2016
Eyes fully open
 

(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Eyes fully open is een studioalbum van Bauer. Tijdens de opnamen van dit album in zijn Little Brill Room in Amsterdam, bestond de band eigenlijk alleen uit Berend Dubbe. Hij schakelde per lied medemusici in. Het album kent een relatief korte speelduur, omdat het ook op elpee werd uitgebracht. Het album is opgedragen aan Bé Dubbe, de vader van Berend. De muziek ademt de sfeer van de jaren zestig en zeventig.

Dubbe hield het na zijn album met het Metropole Orkest voor gezien in de platenwereld. Bovendien zag hij steeds meer op tegen optredens. Hij bleef muziek schrijven voor films en reclames. Hij was tevens de stem achter Net5. Toch begon hij in 2008 al met de opnamen die uiteindelijk zouden leiden tot Eyes fully open (Dubbe: "Ik heb gewoon alle tijd genomen").

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Lp kant A
Nr. Titel Duur
1. The alchemist[2] 4:25
2. My room, my house 3:44
3. Under the L 3:49
4. Little island song 3:15
5. Night train 3:59
Lp kant B
Nr. Titel Duur
1. Evergreen 3:26
2. I will keep you warm 3:29
3. Snow 4:26
4. Waterfall 4:44
5. Fancy friends 3:54

Na het verschijnen van het album ging Bauer op een korte tournee met Berend Dubbe (zang), Gwen Thomas (bas en zang), Fred Bosch (gitaar), Bas Bouma (drums uit de band Sinas), Maarten Helsloot (toetsinstrumenten, ook uit Sinas), Menno Klijn (gitaar) en David Lukács (klarinet en saxofoon). Het album werd ten doop gehouden op 13 oktober 2016 in de Tolhuistuin.