Flume

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: wiki opmaak en deels wat vertaalissues


Flume
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam Harley Streten
Geboren 5 November 1991
Werk
Genre(s) Elektronisch
Label(s) Future Classic, Transgressive, Mom + Pop
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Flume (pseudoniem van Harley Streten) is een producer van elektronische muziek uit Sydney, Australië.

Biografie[bewerken]

Harley Streten was 13 jaar toen hij begon met elektronische muziek maken. Het muziekprogramma dat hij toen gebruikte zat bij een doos cornflakes.

Streten werd ontdekt door Future Classic in 2011. Deze Australische platenmaatschappij organiseerde een wedstrijd. Streten zond de tracks "Sleepless", "Over You" en "Paper Thin" in en won daarmee de wedstrijd. Future classic bood hem een contract aan dat hij tekende. Nathan Mclay, een werknemer van Future Classic en nu Flume’s manager, stond Streten bij bij de release van zijn eerste EP “Sleepless”.

Flume’s naar zichzelf genoemde debuutalbum ‘Flume’ werd uitgebracht op 9 november 2012. In het album werkt Flume samen met vocale artiesten George Maple, Moon Holiday, Jezzabell Doran, Chet Faker, en rapper T.Shirt. Het album bereikte nummer 1 in de Australische iTunes-hitlist. Het debuteerde in de ARIA albums hitlist op nummer 2.

Op Australia Day 2013 werden vier van Flume’s nummers (inclusief een remix) genoteerd in Triple J Hottest 100 for 2012. Zijn album’s hitnummer "Holdin On" werd genoteerd op nummer 4, het hoogst genoteerde Australische nummer. Zijn drie andere nummers ("Sleepless", zijn remix van Hermitude's "Hyperparadise" en "On Top") stonden genoteerd op plaats 12, plaats 18 en plaats 67.

De nummers van Flume werden na verloop van tijd hoger gerangschikt op de ARIA singles hitlist. "Holdin On" steeg tot plaats 17 in de Australische hitlist, de hoogst bereikte plaats van dit nummer. Ook in deze hitlist stond zijn remix van "Hyperparadise" op plaats 38. "Sleepless" en "On Top" stegen respectievelijk tot plaats 53 en plaats 75.

Op dezelfde dag bereikte Flume’s debuutalbum nummer 1 op de ARIA albums hitlist, Flume’s debuutalbum werd daarmee het eerste elektronische album dat op nummer 1 kwam sinds "2" door Sneaky Sound System in 2008.

In februari 2013 werd er exclusief op Triple J aangekondigd dat Flume zijn allereerste tour zou maken door Australië. De "Infinity Prism Tour", in April en mei 2013. In maart 2013 werd Flume genoemd als een van Fuse TV's 30 must-see artists.

In november 2013 kwam Flume's nieuwe Lockjaw EP uit, een samenwerking met Chet Faker. De single Drop the Game ging platinum in Australië.

In april 2014 kwam het eerste nieuwe werk van Flume van dat jaar uit. Het betrof hier een Flume remix van Lorde's Tennis Court. Het nummer werd geüpload op Flume's officiële YouTube kanaal vergezeld van een minimalistische videoclip.