Freezer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Freezer
Dragon Ball-personage
Naam
Japanse naam フリーザ
Naam in Romaji Furīza
Manga-naam (1e druk) Freezer
FUNimation anime dub naam Frieza
Algemene informatie
Eerste voorkomen DBZ aflevering 44
Serie DBZ, DBGT
Ras Onbekend
Gerelateerde personages

Freezer is een personage uit Dragon Ball Z. Hij heeft 4 vormen, oplopend in kracht. Zijn vader heet Koning Cold en is waarschijnlijk de koning van hun ras. Ook heeft Freezer een broer genaamd Cooler.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Freezer en zijn familie zitten in de planetenhandel en handelen door de bevolking van een planeet uit te roeien en de planeet door de verkopen. De vraag naar planeten wordt op den duur zo groot dat Freezer de Saiyans onderwerpt en hen planeten voor hem laat veroveren. Dit gaat lange tijd goed, maar de Saiyans worden door hun toenemende ervaring in de strijd steeds sterker, en komen qua kracht steeds dichter in de buurt van Freezers elitetroepen. De koning der Saiyans, Koning Vegeta, komt in opstand en valt Freezer aan, maar tevergeefs, zijn poging wordt hem fataal. De zoon van de koning, prins Vegeta, zal voor Freezer gaan werken. Freezer begint te vrezen dat er op een dag een Saiyan op zal staan om hem te verslaan, dus besluit hij om de planeet Vegeta te vernietigen. Slechts vier Saiyans ontkomen aan dit lot; Son Goku, Raditz, Vegeta en Nappa. Later wordt er echter bekendgemaakt dat er meer overlevende Saiyans waren; Tullece, Paragus, Broly en Tarble.

Vele jaren later begeeft Freezer zich naar Namek, nadat hij heeft gehoord over de Dragon Balls die hem zouden kunnen helpen onsterfelijk te worden. Aanvankelijk wordt zijn poging gedwarsboomd: Son Gohan, Krilin en Vegeta weten de Dragon Balls te bemachtigen en met de hulp van Goku falen al zijn troepen (zelfs het Ginue-commando) wanneer ze hen proberen te verslaan. Uiteindelijk gaat hij zelf het gevecht aan met de Z-fighters en tijdens het gevecht transformeert hij zich tot uiteindelijk zijn vierde en sterkste vorm. Hij kan de Z-fighters met het grootste gemak aan, totdat de Saiyan Goku op het slagveld verschijnt. Zelfs Goku blijkt te zwak voor Freezer, maar als hij op den duur weet te transformeren tot Super Saiyan, wordt Freezers ergste nachtmerrie werkelijkheid; er is een Saiyan die sterker blijkt dan hij en Freezer wordt te gronde gericht.

Het leven van Freezer is echter nog niet ten einde. Tussen de brokstukken van de planeet Namek, die Freezer zelf vernietigd heeft, zweeft Freezer nog rond, op sterven na dood. De kansen keren zich weer ten goede van Freezer wanneer zijn vader, Koning Cold, hem laat opsporen en zijn technici Freezers lichaam volledig herstellen. Zijn lichaam is nu grotendeels cybernetisch en sterker dan ooit tevoren, zoals de doctoren beweren. Freezer en Koning Cold trekken naar de aarde om wraak te nemen op Goku, maar daar komen ze Trunks tegen, die zonder enige moeite beiden weet te verslaan. Freezer belandt uiteraard in het dodenrijk, maar keert nog een keer terug naar de aarde in Movie 12, waar Mystic Gohan of Great Saiyaman hem met een enkele klap verslaat.

In Dragon Ball GT neemt Freezer het samen met Cell in het dodenrijk nog één keer op tegen Goku, maar hij wordt opnieuw verslagen. Daarna zien we Freezer niet meer.

Hij heeft in Dragon Ball Z ook een Elite team genaamd het Ginue-commando Dat zijn: Ginue, Burter, Jeice, Recoome, Guldo.

Hij heeft ook enkele onderdanen:

  • Zarbon;
  • Dodoria;
  • Cui;
  • en een groot aantal overige, zwakkere wezens (ook op een paar verschillende planeten)

Vormen[bewerken]

Freezers eerste vorm

Dit is de eerste vorm van Freezer. In deze vorm geeft zijn uiterlijk niets weg over zijn ongelooflijke krachten.

Freezers tweede vorm

In deze vorm is hij sterker dan in zijn eerste vorm, maar toch wordt hij in deze vorm gevloerd door Gohan tijdens zijn woedeuitbarsting. Dan krijgt hij nog te maken met Piccolo die gefuseerd is met Nail. Freezer en Piccolo gaan gelijk op. Daardoor gaat hij heel snel naar zijn derde vorm.

Freezers derde vorm

In deze een naar laatste vorm doet Freezer zich voor als een reusachtig, weerzinwekkend monster. Hij besteedt echter niet veel tijd in deze gedaante, ongeveer 10 minuten. Toch slaagt hij er in deze vorm bijna in Piccolo te verslaan.

Freezers vierde vorm

In zijn vierde vorm heeft Freezer een humanoïde gedaante. Hij is hierin paars en wit/grijs en heeft geen hoorntjes meer. In deze vorm vermoordt hij Krilin en verwondt hij Piccolo zeer zwaar. Als Goku zijn woede hem te veel wordt transformeert hij tot Super Saiyan. Wanneer Goku Super Saiyan is geworden kan Freezer hem niets meer maken en probeert hij zelfs de planeet waarop ze zich bevinden tot ontploffing te brengen.

Cyborg Freezer

Dit is de cyborg-vorm van Freezer. Door alle elektronische componenten in zijn lichaam is hij een stuk sterker geworden. Doordat hij verloren heeft van Goku op Namek besluit Freezer naar de aarde te gaan, samen met zijn vader Koning Cold. Freezer wil Gokus thuisplaneet uit wraak opblazen, maar hij stuit op een andere Super Saiyan, Trunks. Het was gemakkelijk voor Trunks om Freezer en Koning Cold te verslaan vanwege het grote verschil in gevechtskracht.