Gebruiker:-Lars-/Sjablonensuggestie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Graag op- en aanmerkingen!

(Deze pagina hoort bij sjablonen-ontwerpwedstrijd)

Waar heb ik op gelet?[bewerken | brontekst bewerken]

  • Onderscheid tussen sjablonen die werkelijk als waarschuwing dienen (vandalisme, reclame, auteursrechtenschennis, etcetera) en sjablonen die meer als mededeling dienen (welkom, beginnetje, wiu, etcetera). Dit komt onder andere tot uiting in de kleuren (rood of grijs-wit) en de teksten (waarschuwend of aanmoedigend).
  • Zoveel mogelijk consistentie: het heeft in veel gevallen geen enkele toegevoegde waarde sjabloon A andere kleuren en een andere indeling te geven dan sjabloon B.
  • Letters zijn nadrukkelijk niet kleiner gemaakt dan de standaard lettergrootte van artikelen. Waarschuwingen en mededelingen moeten dan wellicht niet te opvallend zijn, maar het verkleinen draagt daar mijns inziens niet aan mee. Het zorgt ervoor dat het sjabloon alsnog anders is dan de gewone tekst en dus nog meer opvalt.
  • Bij ieder sjabloon een afbeelding. Wellicht is het een idee werkelijk kleinere versies van de afbeeldingen te gebruiken als deze sjablonen worden gekozen. Nu worden de afbeeldingen eerst gedownload en vervolgens pas verkleind, wat resulteert in nutteloze bandbreedte-verspilling.
  • Semantischere HTML genereren. Dat wil zeggen: geen tabellen, het gaat immers niet om tabulaire data. (Af en toe is niet voor semantiek gekozen, om te zorgen dat niet-HTML-guru's ook nog sjablonen kunnen wijzigen.)
  • Opmaak door middel van CSS (als deze sjablonen gekozen worden, is het wellicht handiger de CSS in een apart bestand te plaatsen).
  • Het gebruik van kopjes en afbeeldingen zodat vaste Wikipedianen het sjabloon snel herkennen en dus de tekst kunnen overslaan (die kennen ze immers al).
  • Het ziet er goed uit bij verschillende resoluties vanaf 800 bij 600 pixels. (Met 640 bij 480 pixels is het ook nog prima te doen, alleen staat de titel dan soms op meerdere regels.)

Auteursrechtenschennis[bewerken | brontekst bewerken]

Auteursrechten

Genomineerd voor verwijdering (auteursrechtenschennis)

Deze pagina is buiten gebruik genomen, omdat de pagina auteursrechten schendt of lijkt te schenden. Om deze reden is deze pagina op de lijst met te verwijderen pagina's gezet.

Het is mogelijk dat een tekst met toestemming van de oorspronkelijke auteur van een andere bron gekopieerd is, maar dat dit niet duidelijk gemaakt is bij het aanmaken van dit artikel. Indien dit het geval is gelieve dit duidelijk te maken op de overlegpagina van dit artikel en op de lijst met te verwijderen pagina's.

Als u een auteursrechtenvrije invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang deze tekst door uw bijdrage.

Artikel ter directe weg[bewerken | brontekst bewerken]

Ter verwijdering

Genomineerd voor directe verwijdering

Deze pagina wordt zo snel mogelijk verwijderd, omdat de tekst op deze pagina geen relevante informatie bevat. Wanneer u een zinnige invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang deze tekst door uw bijdrage of pas de huidige tekst aan.

Voor meer informatie, zie de lijst met te verwijderen pagina's.

Categorie ter verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Ter verwijdering

Categorie genomineerd voor verwijdering

Omdat iemand vindt dat deze categorie niet in de Wikipedia-NL encyclopedie past, is deze op de lijst met te verwijderen categorieën geplaatst. Op die pagina is het mogelijk een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden. Neem ook een kijkje op de overlegpagina van deze categorie.

Na plaatsing op de verwijderlijst blijft het artikel daar twee weken staan, zodat eventuele bezwaren tegen verwijdering ingebracht kunnen worden.

Beginnetje[bewerken | brontekst bewerken]

Een beginnetje

Beginnetje

Dit artikel is een beginnetje. Het huidige artikel wordt erg op prijs gesteld, maar kan nog behoorlijk aangevuld worden. U wordt uitgenodigd uw kennis aan dit artikel toe te voegen om de kwaliteit te verbeteren, dit doet u door eenvoudigweg op bewerk te klikken.

Artikel met veel reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Ter verwijdering

Genomineerd voor verwijdering (veel reclame)

Deze pagina is buiten gebruik genomen omdat de pagina voornamelijk reclame bevatte. Om deze reden is deze pagina op de lijst met te verwijderen pagina's gezet. Als u een encyclopedische, reclamevrije invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang deze tekst door uw bijdrage of pas de huidige tekst aan. Vergeet dan niet deze pagina van de lijst met te verwijderen pagina's te halen.

Veel te verbeteren[bewerken | brontekst bewerken]

Dit kan beter

Dit kan beter

Hoewel het huidige artikel zeker bestaansrecht heeft, valt aan dit artikel nog veel te verbeteren. U wordt uitgenodigd uw kennis aan dit artikel toe te voegen om de kwaliteit te verbeteren, dit doet u door eenvoudigweg op bewerk te klikken.

Werk in uitvoering[bewerken | brontekst bewerken]

  • Pagina's gaan in Categorie:Wikipedia:werk in uitvoering.
  • Ik heb lang gewijfeld of deze nou rood of grijs moest zijn. Uiteindelijk toch grijs omdat dit sjabloon tot verbeteringen moet aanzetten en niet afschrikken.

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

Dit artikel is nog niet gereed omdat het in de huidige vorm volgens de conventies nog niet past binnen Wikipedia: het is ofwel niet goed genoeg, dan wel niet volledig of onjuist. Het artikel wordt daarom nu gezien als werk in uitvoering. Eenieder wordt uitgenodigd tot het verbeteren van dit artikel, klik hiervoor eenvoudigweg op bewerk.

Het artikel staat nu gedurende twee weken op de lijst met te verwijderen pagina's. Na afloop van deze periode zal worden bekeken of het zodanig is verbeterd dat het binnen Wikipedia past.

Zandbak[bewerken | brontekst bewerken]

  • Een afbeelding van een boek. Waarom? Experimenteren is leren!

Experimenteren is leren

Experimenteren in de zandbak

Beste anonieme bezoeker, welkom op Wikipedia NL.

U heeft zojuist een bewerking of enkele bewerkingen gedaan die sterk doen denken aan experimenten. Waarschijnlijk is het zo dat u probeert uit te vinden hoe het een en ander werkt. Hiervoor is de zandbak bedacht, waar u naar hartelust kunt proberen en leren.

Ook kunt u via het gebruikersportaal informatie vinden over de werking van de software van Wikipedia NL.

Waarschuwing[bewerken | brontekst bewerken]

Waarschuwing: dit IP-adres is gebruikt voor vandalisme op Wikipedia NL

Uw computer heeft op het internet een adres: het IP-adres. U raadpleegt Wikipedia NL anoniem en dus is dit IP-adres het enige dat we van u kennen. Doordat de adressen vaak opnieuw willekeurig worden uitgedeeld, kan het zijn dat u dit leest terwijl het vandalisme eerder door een ander gepleegd is. Ook kan het zijn dat u ongelukkigerwijs het IP-adres met een vandaal deelt. In dat geval wensen wij u van harte welkom als gebruiker van Wikipedia NL, voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u degene bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia NL artikelen maakte, of bestaande informatie zonder goede reden verwijderde, dan geldt voor u deze waarschuwing: bij herhaald misbruik zal dit adres geblokkeerd worden, u zult dan niets meer kunnen wijzigen. Als er sprake is van ernstig vandalisme kan tegelijk met het plaatsen van deze waarschuwing al een blokkade zijn uitgevoerd.

U kunt oefenen met de software van Wikipedia in de zandbak. Indien u aan het oefenen was in artikelen, kan het zijn dat dit oefenen als vandalisme werd gezien.

Wikipedia hanteert bewust een zeer open filosofie waarbij iedereen, zelfs zonder registratie, informatie kan toevoegen of wijzigen. Wij nodigen u van harte uit hiervan gebruik te maken. Vandalisme wordt echter snel verwijderd!

Whoisinformatie - Blokkeerlogboek - Blokkeer gebruiker

Twijfel over juistheid[bewerken | brontekst bewerken]

Twijfel

Juistheid wordt betwijfeld

De feitelijke juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel is omstreden. Raadpleeg de overlegpagina van dit artikel voor meer informatie en pas hierna desgewenst het artikel aan.

Doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Doorverwijspagina

Dit is een doorverwijspagina. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van de term -Lars-/Sjablonensuggestie en verwijzingen naar de bijbehorende artikelen.

Bent u hier beland via een pagina binnen Wikipedia NL? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige gebruikers direct op de juiste pagina terechtkomen.