Gebruiker:Annetroike/DofNA

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

{{wiu|1=Geen opmaak, lezer wordt aangesproken met "je"|2=2010|3=02|4=09}}

Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Veel claims zonder onderbouwing.
Dit sjabloon is geplaatst op 10 februari 2010.
Vraagteken

DofNA staat voor Discharge of Neural Aspects en is een behandelmethode om emotionele trauma's te genezen, die gebaseerd is op de wetenschapelijke kwantumtheorie en de kennis van het holografische universum.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

DofNA is ontwikkeld door James en Gina van Weeren, die met hun praktijk te Rijswijk zijn gevestigd. Daar geven zij de opleiding voor wie DofNA-coach wil worden. Met deze methode kan een blokkade, die zich diep geworteld heeft in het neurale netwerk, blijvend ontladen worden. DofNA is gebaseerd op de kwantumspychologie en de kennis dat het universum holografisch is. Holografisch betekent in deze samenhang dat de informatie van het geheel ook aanwezig is in het kleinste deel daarvan. Over dit onderwerp zijn talloze boeken geschreven, o.a. door Ervin László en Lynne McTaggart.

Kwantumpsychologie[bewerken | brontekst bewerken]

Kwantum betekent energiedeeltje. Zoals de kwantummechanica zich bezig houdt met de mechanische processen van de energiedeeltjes, gaat de kwantumpsychologie over de psychologische kant hiervan. Dat betreft bijvoorbeeld nonverbale communicatie, de werking van emoties, gedragspatronen tussen mensen zoals de slachtoffer- en de onderdrukkerrol enz. Het is dus de wetenschap van het onderzoeken en registreren van de psychologische structuren.

Holografisch universum[bewerken | brontekst bewerken]

Door Karl H. Pribram en David Bohm is ontdekt, dat wij holografisch zijn. Dat betekent, dat de informatie van het geheel terug te vinden is in het kleinste deel daarvan. Alle informatie van het universum is dus ook in elke mens aanwezig. Alleen zijn wij ons daar meestal niet bewust van en hebben vanuit ons dagbewustzijn geen toegang tot deze informatie.

Nulpunt[bewerken | brontekst bewerken]

In de DofNA wordt ervan uitgegaan, dat er zeven verschillende lagen van bewustzijn zijn. Deze lagen corresponderen met de zeven chakragebieden en de daarmee corresponderende levensgebieden. Vaak leven mensen vanuit het bewustzijn van de onderste drie bewustzijnslagen. De eerste laag staat voor de aarde, de tweede voor de dieren en de primaire (overlevings)behoeften, en de derde laag staat voor de mens en het mentale. De hogere lagen gaan over emoties, galactische energieën, enz., met als hoogste punt, boven de zeven lagen, het nulpunt. Het nulpunt is een laag, waar geen tijd, ruimte en afstand bestaat. Dit is het punt van objectiviteit. Vanuit dit punt kan observerend en zonder oordeel gekeken worden. Als iemand zich in het bewustzijn van het nulpuntveld bevindt, wordt dat ook wel gelijkwaardige staat van bewustzijn genoemd. Een voorbeeld hiervan is iemand die spontaan in de slappe lach schiet, die is dan het lachen geworden.

Blokkade, persoonlijkheid, subpersoonlijkheid[bewerken | brontekst bewerken]

Als iemand een shock of een trauma meemaakt, raakt hij in de gelijkwaardige staat van bewustzijn. Op dat moment is er niets anders dan die ene emotie. Op dat moment wordt een identiteit gecreëerd. Deze identiteit is een stukje bezieling, die de beladen ervaring vertelt. Vervolgens daalt zij in het fysieke lichaam en nestelt zich op een van de lagen, die met de zeven chakragebieden correspondeert. De identiteit is nu de blokkade. Deze identiteit wil graag een uiting krijgen, dat wordt persoonlijkheid genoemd. Bijvoorbeeld als de identiteit verdriet is, is het huilen de persoonlijkheid. Om dat verdriet niet voortdurend te laten zien, te uiten dus, worden houdingen ontwikkeld, beschermingsmechanismes. Deze worden subpersoonlijkheden genoemd. Identiteit, persoonlijkheid en subpersoonlijkheid hebben allen recht op bestaan en zijn programma's, die iemand dan gaan besturen. Dat kan zich uiten door steeds door dezelfde situatie getriggerd te worden, waardoor iemand niet goed in het hier en nu kan blijven, dus niet volledig kan functioneren. In een deel van de hersenen, de neocortex, worden voor deze beladen herinnering nieuwe neurale netwerken aangemaakt, waardoor de herinnering inclusief de (negatieve) lading wordt opgeslagen.

De herinnering zit opgeslagen in het chakrasysteem (de levensgebieden), in de uitingen (persoonlijkheid), de houdingen en patronen (zelfbescherming), in het aurisch veld (energetisch veld rond het lichaam) en in de hersenen. Er is een complex spinweb ontstaan. Als er maar een deel ervan wordt verwijderd, wat vaak in cognitieve psychologie gebeurt, door bijvoorbeeld de houdingen en patronen om te zetten, blijven de andere onderdelen instand. Er worden dan weer nieuwe houdingen en patronen geceëerd.

Behandelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Esculaap Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht.
Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts.

In het DofNA systeem zijn er twee soorten behandelingen, de Basis Behandeling en de Advanced Behandeling. De DofNA-coach en de cliënt zitten op stoelen tegenover elkaar. De behandeling vindt plaats zonder lichamelijke aanraking.

Basisbehandeling[bewerken | brontekst bewerken]

De ontwikkelaars van de DofNA gaan ervan uit dat ervaringen zich vastzetten van conceptie tot en met 20-jarige leeftijd in een negatieve polariteit. Van daaruit worden de houdingen en patronen gecreëerd, die de de rest van iemands leven bepalend zijn. De beladen herinneringen worden middels de DofNA-methodiek ontladen. Op dat moment komt er ruimte, waardoor de houdingen en patronen makkelijker omgezet kunnen worden. Door het ontladen draait de energetische lading het lichaam uit, dat wordt afspinnen genoemd. Als de lading volledig uit het systeem is, wordt wat eerst de minpolariteit was weer op nul, dus is weer neutraal. Dan worden de neurale netwerken ontplugd, dat betekent dat de lading uit de neurale netwerken in de hersenen weer neutraal is. Dat maakt het permanent. De herinnering is nog aanwezig, maar de lading niet meer. Als iemand bijvoorbeeld een auto-ongeluk heeft meegemaakt, wordt de beladen herinnering altijd getriggerd door beelden van een auto-ongeluk. Als de herinnering volledig is ontladen, kan degene naar beelden van een auto-ongeluk kijken, zonder daardoor nog geraakt te worden. Na het ontladen volgen drie stappen in het genezingsproces

  • Herkennen, het metaal begrijpen
  • Erkennen, het kunnen voelen
  • Acceptatie, het accepteren met het logische gevolg hiervan het kunnen loslaten.

De Basis Behandeling is eenmalig.

Advanced Behandeling[bewerken | brontekst bewerken]

De DofNA gaat ervan uit dat iemand de compilatie is van zijn ouders en voorouders. Niet alleen fysieke uitingsvormen, maar ook ervaringen worden van generatie op generatie doorgegeven. Omdat het universum holografisch is, dragen we al deze herinneringen in ons mee. Zoals twee broers heel verschillend kunnen zijn, komen niet alle aanwezige ervaringen in hun tot uiting. Dat komt door het Basischarakter. Basiskarakter is dat, wat iemand uniek maakt, de gegevens die vastgelegd zijn in iemands geboortehoroscoop. Aan het Basiskarakter kan niet zo veel veranderd worden. Met het Vormend Karakter, dat zich vormt door ervaringen, keuzes en ook de blokkades, is wel middels DofNA te werken.

Advanced Behandelingen kunnen onbeperkt gedaan worden.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

In het augustusnummer van het Nederlandse vrouwenmagazine Santé heeft een artikel over DofNA gestaan.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie:Psychologie]]