Naar inhoud springen

Gebruiker:Berry de Jonge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Berry de Jonge (07-05-1975) is een Nederlandse zanger/gitarist uit Amsterdam.

Berry de Jonge, is woonachtig in Amsterdam en leerde op jonge leeftijd met muziekinstrumenten om te gaan. Zo rond zijn 11e jaar heeft hij de drumstukken vastgepakt, en is door zijn vader wegwijs gemaakt achter een drumstel. Na een aantal jaren ging de aandacht naar een akoestische gitaar.

De opmars van de hardrockmuziek bleek een hype te zijn en werd er een hardrockband opgericht onder de naam Mentation. De basgitaar was voor Berry een start om een demo op te nemen, en enkele optredens te verzorgen met de band.

In een later stadium, en een wisseling van de bezetting, is de bandnaam veranderd naar Unauthorized, en is Berry overgestapt naar de gitaar. Na een aantal jaren hebben de bandleden besloten om te stoppen.

Berry is zijn muzieksmaak gaan verbreden en is zich gaan verdiepen in het opnemen van ballads en popmuziek waarbij hij de vocalen zelf opneemt.

Op zijn YouTube kanaal kan men een mix vinden van allerlei genres in de vorm van covers van bestaande bands en artiesten. Berry heeft opnames gemaakt aan met verschillende muzikanten. Waaronder met Joey Rival, Adam West, Pat Reilly, Lou Hannoe waarbij Dirk Verbreuren van de Amerikaanse trashmetal band Megadeth de drums heeft verzorg op het debuutalbum

In oktober 2024 besluiten Berry de Jonge & Tony Neef om een samenwerking aan te gaan, en een een paar Nederlandstalige songs op te gaan nemen, waarmee ze op dit moment nog mee bezig zijn.

Demo's

  • Mentation - To Bad
  • Unauthorized - Souldirt

CD's

  • 2000 - Unauthorized - Blacksky
  • 2002 - Unauthorized - Studio Sessions, Chaos
  • 2003 - Unauthorized - Chaos Engineering Works