Dirk Verbeuren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dirk Verbeuren
Dirk Verbeuren
Algemene informatie
Geboren 8 januari 1975Bewerken op Wikidata
Geboorteplaats WilrijkBewerken op Wikidata
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dirk Verbeuren (Wilrijk, 8 januari 1975[1]) is een Belgische (Vlaams) muzikant en anno 2023 onder andere de drummer van de Amerikaanse thrashmetalband Megadeth. Voorheen was hij lid van de Zweedse melodic death metalband Soilwork.

Verbeuren heeft vijf albums en een live-dvd/blu-ray met Soilwork opgenomen, en hij heeft opgetreden in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Australië, Rusland en China als hoofdact tussen begin 2004 en juli 2016.[2] In 2016 verliet Verbeuren Soilwork om bij Megadeth als volwaardig bandlid aan de slag te gaan.[3] Met Megadeth heeft Verbeuren sindsdien het album The Sick, the Dying... and the Dead! opgenomen, dat in september 2022 uitgekomen is.

Invloeden[bewerken | brontekst bewerken]

Verbeuren noemt Dave Lombardo en Mick Harris als vroege invloeden voor z'n drummen. Andere invloeden zijn onder meer Gavin Harrison, Sean Reinert, Gene Hoglan, Tomas Haake, Steve Flynn, Pete Sandoval, Morgan Ågren, Tony Laureano en Chad Smith.[4][5] Verbeuren is fan van hip hop music en noemt The Beastie Boys, Run-DMC en Public Enemy als zijn favoriete hip hop bands uit zijn tienerjaren.[5]

Drumpacks[bewerken | brontekst bewerken]

Verbeuren tijdens een Megadeth optreden in 2016

Hij heeft vier uitgebreide MIDI drumpacks opgenomen voor Toontrack: Library of the Extreme: Blasts and Fills,[6] Death & Thrash,[7] Fill Insanity[8] en Metal Beats[9] en bijgedragen aan MIDI tracks van The Metal Foundry SDX[10] en Metal! EZX.[11]

Sessie-werk[bewerken | brontekst bewerken]

Persoonlijk leven[bewerken | brontekst bewerken]

Verbeuren is vegan.[16][17]

Verbeuren is geboren in België en is in zijn tienerjaren verhuisd naar Frankrijk. Daar heeft hij zijn middelbare school grotendeels gevolgd aan de Nederlandse afdeling van het Lycée International de Saint-Germain-en-Laye.

Zie de categorie Dirk Verbeuren van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.