Gebruiker:CCvanDijk/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van CCvanDijk.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

De Partij voor Cultuur (PVC) is een lokaal cultuurinitiatief in Zwolle. De PVC organiseert acties en evenementen rondom de thema’s cultuur en duurzaamheid.

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

De PVC werd op 1 april 2010 opgericht door theatermaker en –docent Martijn van Hese in reactie op de aangekondigde bezuinigingen op kunst cultuur door het Kabinet-Rutte I. Van Hese stelt de PVC voor als “de grootste onverkiesbare politieke partij van Nederland”.[1] Op 10 april 2015 heeft de PVC op Facebook 3973 likes.[2]. Over de onverkiesbaarheid van de PVC zegt Van Hese in een interview met Weblog Zwolle het volgende: "Ik denk dat je de grootste slagkracht in de politiek hebt als je niet verkiesbaar bent, omdat je dan je geloofwaardigheid houdt. Het gaat mij niet om het plekje in de Raad. Het gaat mij erom dat de mensen mij kunnen vertrouwen omdat ik dingen doe en niet omdat ik dingen zeg."[3] De PVC communiceert voornamelijk via sociale media met haar achterban.

Projecten en activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

De PVC heeft bijgedragen aan de volgende lokale projecten in Zwolle:

  • Het Kerstbomenasiel;
  • Het DOAS cultuurdiner;
  • DAMn Food Waste Zwolle;
  • De Mars tegen Monsanto;
  • De aanstelling van de Zwolse Nachtburgemeester.

Partijavonden[bewerken | brontekst bewerken]

Tot nu toe heeft de PVC twee Partijavonden georganiseerd. De eerste vond plaats op 15 september 2013 in De Machinefabriek in Groningen en de tweede op 13 maart 2014 in theater The Young Ones in Zwolle. De Partijavonden brengen professionals uit de cultuursector, de politiek en duurzame en ecologische werkgebieden samen om in gesprek te gaan. Het publiek kan zich mengen in de discussie. Op de website van de PVC wordt een derde Partijavond aangekondigd in Utrecht, maar waar en wanneer deze zal plaatsvinden is niet bekend.[4]

PVC-TV[bewerken | brontekst bewerken]

Op 31 maart 2015 werd bekend dat de PVC bezig is met de ontwikkeling van een televisieprogramma voor de regionale omroep RTV Oost. De website van RTV Oost vermeldt dat het programma “de culturele stand van zaken in de regio” als onderwerp zal hebben.[5]

Landelijke media[bewerken | brontekst bewerken]

In oktober 2013 besteedde het RTL7-programma Puur en Innovatief aandacht aan het zogenaamde 'guerilla-farmen' van de PVC.[6] Met guerilla-farmen wordt hier bedoeld het planten van zaadjes in gemeentegrond, zodat voorbijgangers gratis groenten kunnen plukken, wanneer de planten volgroeid zijn.

Meer landelijke aandacht voor de PVC volgde toen Van Hese in 2014 meedeed aan de verkiezing voor het beste raadslid van Nederland, uitgeschreven door de Volkskrant, Pauw & Witteman, 3FM, Periklesinstituut en BKB. Hoewel hij enige tijd op nummer 1 stond, werd hij gediskwalificeerd, omdat hij geen raadslid is.[7]

Op 14 december 2014 kwam de PVC ter sprake in het RTL4-programma Carlo & Irene: Life4You, waar het ging over het kerstbomenasiel.[8]