Gebruiker:Egid-senior/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Egid Ackermans (* 27 mei 1981 in Maastricht) is een Schlager en Volksmuziek zanger in het alpenland genre. Naast zang bespeelt hij gitaar en in van origine slagwerker / drummer

Hij groeide op in Berg en Terblijt waar hij zijn jeugd doorbracht in de lokale drumband op de basisschool in het dorp. Later ging hij naar de MAVO de Ravensberg (later: Stella Maris College Valkenburg) in Valkenburg.

Door zijn voorliefde voor Oostenrijk en vooral Tirol, richtte hij zich volledig op de muziek uit de alpenlanden. In 2005 werd met zijn toenmalige schoonbroer (Emile Dassen) een muziekduo gevormd, genaamd de Pollys. Na enkele optredens moest de naam veranderd worden naar Gauderschwung. Dit om de in Oostenrijk gevestigde groep, die Pöllys niet te dwarsbomen.

Gauderschwung werd opgeheven in 2010.

In februari 2011 kwam hij in contact met Tirol Sound. Deze groep was naastig op zoek naar een leadzanger en gitarist. Na de eerste repetitie werd Egid als 5e bandlid toegevoegd aan de formatie.

Na een klein jaar van optredens, stopte de bassist en drummer. De overige 3 (waaronder Egid), gingen met de groep verder en wiste dit tot een ongekend succes te maken.

In 2018 stopte de groep en starte Egid zijn solo-carrière als Aegidius. Nu treedt hij op in binnen en buitenland als succesvolle schlager en volksmuziek zanger en gitarist.