Naar inhoud springen

Gebruiker:Eleonore.H.R/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Sarah Colonna[bewerken | brontekst bewerken]

Sarah Colonna
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Sarah Noel Colonna
Geboren 29 december 1974
Wiensbaden (Duitsland)
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Sarah Noel Colonna (geboren in Wiensbaden (Duitsland) op 29 december 1974) is een Amerikaanse actrice, stand-up komedian en een komische schrijver. Ze is vooral bekend voor haar rol in Insatiable als Angie Bladell en haar samenwerking met Chelsea Handler.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Sarah Colonna werd geboren in Wiensbaden in Duitsland . Ze groeide op samen met haar moeder in Farmington, Arkansas.Haar moeder werkte in een uitvaartcentrum en haar vader werkte als sportredacteur voor een krant in Los Angeles. Haar overgroot oom, Jerry Colonna, was al bekend in de jaren '40 en '50. Jerry was ook een bekende muziekkant, zanger, acteur en komiek. Na haar studies aan het Universiteit van Arkansas verhuisde ze naar Los Angeles om haar carrière te starten.

Sarah Colonna is sinds 2016 getrouwd met de Jon Ryan, een Canadese rugby speler. Ze hebben nog geen kinderen maar Sarah vermelde in een interview van Forbes dat ze er ook geen wenste.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Sarah is in meerdere televisie shows verschenen met kleine rollen zoals Battle Creek, The United States of Tara, Monk, Strong Medecine, Invasion, Days of our lives.  Ze heeft ook in de Netflix serie Insatiable gespeeld als Angie Bladell en de serie Shameless als Lori.

Ze is ook een bekende nationale komiek. Sarah Colonna is al meerdere keren verschenen met Chelsea Handler op Radio City Music Hall.  Ze heeft haar eerste komische boek uitgebracht 'Life as i blow it' in 2012 werd een New York Times besteller en haar tweede boek 'Has anyone seen my pants?' afgedrukt door Simon &Schuster is uitgekomen in 2015. Je kunt haar wekelijks horen op de podcast Chelsea Lately op iTunes.