Gebruiker:Fruitcake/Kladblok/Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) is de Nederlandse afdeling van de en:Citizens Commission on Human Rights (CCHR). De CCHR is in 1969 opgericht door prof. Thomas Szasz en de Scientology Kerk. De organisatie is volgens de de Scientology kerk en Szasz opgericht om schending van de mensenrechten in de psychiatrie te bestrijden en aan de kaak te stellen.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Een artikel in de Volkskrant van 25 januari 1997 maakt melding van een band tussen het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens dan wel Nederlands Komitee voor de Rechten van de Mens (NKRM) verder gaat dan op het eerste gezicht blijkt[1].

  • "De Kamers van Koophandel verkeren in verwarring over de positie van de stichting. De NCRM is hetzij al lang opgeheven, dan wel verkeert sinds kort in liquidatie. Er is echter wel een NKRM, het Nederlands Komitee voor de Rechten van de Mens, dat in de Amsterdamse Gerard Doustraat zetelt, op het voormalige adres van de woordvoerster van Scientology, alwaar de geïnteresseerde op het antwoordapparaat van een particulier stuit."

In International Scientology News van mei 2004, pagina 21, geeft Scientology een Org board weer van haar interne structuur. Iedere aan de Scientology kerk gelieerde organisatie werkt met een dergelijk Org board die de organisatie in 7 divisies verdeeld. Divisie 6 is verantwoordelijk voor haar Veld activiteiten om volgens de Scientology kerk een nieuwe beschaving te creëren, de CCHR rekent Scientlogy als één van haar veldactiviteiten[2].

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]