Gebruiker:HKO Diane

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben een Wikipediagebruiker, maar in 2023 gestart met het ontsluiten van het archief van Heemkundige Kring Overmere (HKO). Ik ben gepassioneerd door geschiedenis en vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot informatie over het lokale erfgoed.

HKO heeft veel artikelen over Overmere geschreven, waaronder over de geschiedenis van het dorp, de lokale natuur en de bekende inwoners. Maar ook heel wat artikels over de Boerenkrijg. Ik vind dat mensen zich verbonden moeten voelen met hun lokale gemeenschap en dat het archief van Heemkundige Kring Overmere daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Daarnaast wil Heemkundige Kring Overmere ook een aantal evenementen organiseren om mensen kennis te laten maken met het archief en het Depot van de Boerenkrijg. Ik denk bijvoorbeeld aan een tentoonstelling of een lezing.

Ik ben ervan overtuigd dat het archief van Heemkundige Kring Overmere een waardevolle bron kan zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in Overmere. Ik ben dankbaar voor de kans om het archief te ontsluiten en ik hoop dat mijn werk meer mensen van de Heemkundige Kringen zal inspireren.