Gebruiker:HVHT/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van HVHT.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Er wordt te weinig benadrukt dat het om een beschermd gebied gaat met bijzondere natuurwaarden. Daarom adviseert HVHT om het volgende toe te voegen/te wijzigen:

>> Het gebied heeft een speciale status als beschermd natuurgebied. Het is een zogenaamd Natura 2000 gebied; een gebied welke door het Rijk is aangewezen op basis van zijn hoge natuurwaarden dat bijzondere flora en fauna aantrekt.


>> Het Twiske is 650 hectare groot en bestaat voor een derde uit water. Daarom is het zeer in trek bij zwemmers, duikers en surfers. Door het vele water verblijven er ook vele moeras- en watervogels, zoals de roerdomp, slobeend en smient. Er zijn stranden, een avonturen- en waterspeelplaats, een duikplatform, een haven, een bezoekerscentrum, een boerderij en een windmolen, de Twiskemolen. Om het water liggen weiden met o.a. Schotse Hooglanders, vossen en hermelijnen, bossen met o.a. de grote bonte specht, de Vlaamse gaai en de nachtegaal en dagkampeerterreinen. In het gebied broeden ook roofvogels, zoals de havik, de buizerd en de torenvalk. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de rustigere gedeelten en stiltegebieden.

Het gebied wordt in de vorm van een recreatieschap (Recreatieschap Twiske-Waterland) bestuurd door de provincie en meerdere gemeenten. De beheerder van het gebied is Recreatie Noord-Holland NV.


>>

Beschermd Natura 2000 gebied[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebied heeft een speciale status als beschermd natuurgebied; het is een zogenaamd Natura 2000 gebied; een gebied welke door het Rijk is aangewezen op basis van zijn hoge natuurwaarden dat bijzondere flora en fauna aantrekt.

Zie ook: Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske

Externe links: