Gebruiker:Halandinh/Archief overleg navigatie spoorlijnen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste bericht van RomaineBot
 
Als je in de kar blijft zitten, komt de kar niet vooruit. Als je de kar trekt, kun je vies worden. Maar de kar die je moet duwen is onbestuurbaar.
Mocht je een vraag hebben, of je wil me iets zeggen, klik dan hier. Het mag over van alles gaan, over mijn gebruikerspagina's, maar ook over mijn edits elders. Wanneer je hier klikt, maak je een nieuwe opmerking in mijn gebruikersoverleg.
 
Dit is een gebruikerspagina van Gebruiker:Halandinh. Klik hier, om mijn persoonlijke categorie te bekijken : Categorie:Wikipedia:Gebruikers/Halandinh

Overlegbijdragen die ik wel lees, maar niet op reageer, verwijder ik weer, voor het overzicht. Alles is en blijft zichtbaar in de geschiedenis.

 
Archieven

Archief 1 (februari/maart 2006) | Archief 2 (april/mei 2006) | navigatie spoorlijnen | Archier 3 (juni/november 2006) | Archief 4 (december 2006) | Archief 5 (januari 2007) | Archief 6 (februari - half april 2007) | Archief 7 (half april - juli 2007) Overleg 8 (augustus 2007) | Overleg 9 (augustus 2007 - april 2008) juni 2008 - april 2009 | mei 2009 - juni 2010 augustus 2010 - 2011 - april 2012

Inhoudsopgave 

Navigatie spoorlijnen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Toshiba, ik heb op mijn kladblok drie versies van een "nieuw" navigatiesjabloon gemaakt om bij stations langs een bepaalde lijn te plaatsen. Het gaat om een overkoepelend sjabloon waarin sjablonen per lijn (de huidige, maar dan iets aangepast) geplakt kunnen worden. Het resultaat heeft dezelfde lay-out als sjablonen als Sjabloon:ZeeuwseLijn, Sjabloon:Flevolijn etc., maar bespaart ruimte, waardoor het ook bij knooppunten kan worden toegepast.

Alledrie de varianten hebben een uitklapmogelijkheid voor de stations. De eerste versie heeft de mogelijkheid de afbeelding weg te laten; per station kun je beslissen de kaart wel of niet te plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Bij de tweede versie kan de kaart uitgeklapt worden; de derde versie heeft altijd een afbeelding. In alle gevallen moet de volgende code worden ingevoerd in het artikel (de naam van het sjabloon is nu nog mijn kladblok, dat wordt uiteraard veranderd als men dit wil invoeren):

{{:Gebruiker:Xyboi/Kladblok|
|naam=
|afbeelding=
|sjabloon=
|}}

In het veld "sjabloon" kan de naam van het sjabloon per lijn worden ingevoerd, eventueel kan dit ook vervallen en gelijkgesteld worden aan de naam. Dat sjabloon zal dan enkel het huidige deel "km/stations" van de spoorlijnsjablonen bevatten. Aangezien de code per station moet worden ingevoerd is het ook mogelijk gedetailleerde kaarten per station te gebruiken (locatie van het station op de lijn). Kijk maar eens of je het iets vindt. Groeten, Jörgen (vragen?) 19 mei 2006 15:43 (CEST)

Ik zie dat er elders een leuke discussie is ontstaan omtrent bovenstaande. Ik was het weekend niet thuis. Zal wel mooi zijn. Wellicht inpasbaar op Station 's-Hertogenbosch. Toshiba, aka Hsf-toshiba 21 mei 2006 21:59 (CEST)
In de kroeg bedoel je? Er hebben helaas maar twee mensen gereageerd, waarvan er één het niet heeft begrepen. Ik hoop niet dat het doodbloedt, anders zit ik maar te wachten. Het sjabloon is dus bedoeld om alle bestaande navigatiesjablonen te vervangen. In veel gevallen zal er dan echter qua uiterlijk niets veranderen, alleen waar het nodig is kan een compactere versie ingevoegd worden. Alleen maar voordelen toch? De enige redenen om tegen te zijn zijn überhaupt tegen deze vorm van navigatie zijn (IIVQ) en de ingeklapte/compacte versies lelijk vinden. Voor 's-Hertogenbosch zou ik iets al dit echt een verbetering vinden:



Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 14:31 (CEST)

Aha. Dan kan wat hier rechts staat in ieder geval ingevoerd worden op Station 's-Hertogenbosch. Is mss qua opmaak ook beter dan twee sjablonen.

Ik weet niet of het mogelijk is, maar het zou eigenlijk mooi zijn, dat er standaard een ingeklapt sjabloon is. Vergelijk het met de inhoud van een artikel. Als je op uitklappen klikt, dan wordt ie uitgeklapt. Mocht een station aan meerdere lijnen zitten, dan kun je vervolgens navigeren tussen de verschillende lijnen. Dit had ik in gedachte, toen ik een tijd geleden contact met je opnam. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 15:00 (CEST)

Alles ingeklapt is ook mogelijk door de optionele velden. Ik heb echter de mogelijkheid ingebouwd stations en kaart ook uitgeklapt weer te geven, omdat er niet overal ruimtegebrek is en op sommige plaatsen de huidige situatie best behouden kan blijven. Voor 's-Hertogenbosch zou een volledig ingeklapte versie er zo uitzien:



Let wel, de stationslijst bevat nu ook nog de kaart, omdat ik daarvoor het bestaande sjabloon gebruik. In mijn systeem worden de bestaande sjablonen als Sjabloon:Brabantse Lijn gereduceerd tot de stations/kmlijst.Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 15:07 (CEST)
Het probleem is, is dat een sjabloon erg groot is. Voor 's-Hertogenbosch is dat niet zo'n probleem, omdat die maar aan 2 lijnen zit. Nijmegen is gelukkig groot, dus daar zal het ook niet veel uit maken, of daar nog een bij komt. Echter, Nijmegen zou drie sjablonen moeten hebben, en dat is wel heel veel en niet gewenst. Laat ik maar zwijgen over Eindhoven. Drie lijnen voor zo'n klein artikel. Het zou zo moeten zijn, dat je of de Brabantse Lijn ziet bij 's-Hertogenbosch, en met een simpele klik de Brabantse Lijn 'verdwijnt' en Lijn H tevoorschijn komt. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 15:42 (CEST)
Het voorbeeld hierboven is toch niet zo groot? De hele lijn in een keer uitklappen bespaart maar 1 of 2 regeltjes. Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 15:50 (CEST)
Plak jij eens drie van zulke sjablonen op Station Eindhoven???? Maar ik denk dat we niet op dezelfde golflengte zitten. Of ik leg het niet goed uit, of ik begrijp het (helaas ook) niet, of jij begrijpt mij niet. Wat ik bedoel, is dat je of sjabloon A ziet, of sjabloon B. Het zou niet moeten zijn, dat je En sjabloon A ziet EN sjabloon B. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 15:56 (CEST)

Je hoeft niet meerdere sjablonen op 1 artikel te plakken, aangezien alle lijnen in één sjabloon zitten. Bovendien is het mogelijk de kaart en de stationslijst helemaal weg te laten, allemaal met hetzelfde sjabloon:

is het resultaat van de code

{{:gebruiker:xyboi/Kladblok|
|lijnnaam=Brabantse Lijn
|lijnnaam2=Lijn H
|}}

Ik heb nog wat nieuws gemaakt, dat er zo uitziet, misschien bedoel je dat (je ziet nu steeds twee sjablonen omdat alles op 1 pagina staat, daarnaast kloppen de ingebedde sjablonen nog niet, het is immers nog een test):
Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 16:09 (CEST)

    • Ja, zoiets bedoel ik. Maar dan, als ik op Lijn H klik, moet ik niet een bewerking krijgen, maar het sjabloon. En de BL moet dan ingeklapt worden. ;) Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 20:09 (CEST)
Dat laatste is voor zover ik weet niet mogelijk. Als je maar één lijn wilt zien moet zelf eerst de andere terug inklappen. Dat Lijn H hier niet goed getoond wordt komt doordat lijnnaam en sjabloon (nog) niet met elkaar in overeenstemming zijn; zoals al gezegd, dit is allemaal nog een test en ik wil niet meteen allerlei nieuwe pagina's aanmaken. Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 20:27 (CEST)
Sorry van mijn late reactie. Ik heb eens goed gekeken naar de sjablonen. Is er geen mogelijkheid om de sjabloon wat kleiner te maken? Als je bijv op de Brabantse Lijn komt, dat je dan wel een kaartje krijgt met alle stations erop (zoals je nu hebt gedaan). Maar als ik bijv naar Station 's-Hertogenbosch ga, dat je dan één kaartje krijgt met alle bestemmingen vanuit Den Bosch? En een kleine samenvatting over het Station. Bijv. Opening, bestemmingen.... O ja. Ik zie dat de sjabloon van het Bels lijntje gewijzigd is. Waarom staan de plaatsnamen voortaan onderaan en niet meer zoals bij Lijn H en het Brabantse Lijn? Mystro82 22 mei 2006 22:41 (CEST)
Vind het niet erg, om in mijn overleg een discussie te hebben, zolang het bij één onderwerp blijft. Gelieve dit soort vragen bij het onderwerp plaatsen (Bels lijntje). Over het andere, is niet gewenst, omdat door de de dienstregelingen het kaartje steeds veranderd kan worden. Zie ook Dienstregeling 2007. Laten we gewoon zoals nu, de lijnen aanhouden. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 22:45 (CEST)
Het navigatiesjabloon van het Bels Lijntje is al een tijd geleden gewijzigd door IIVQ, dat staat hierbuiten. "Mijn" navigatiesjabloon biedt tientallen mogelijkheden, je kunt per station alles wat je wilt laten zien of weglaten en als je het laat zien in- of juist uitgeklapt tonen. Alle voorbeelden die ik heb gegeven zijn gemaakt met 1 sjabloon zonder aanpassingen; je kunt het zelf customisen per situatie door andere velden in te vullen. Met Toshiba ben ik van mening dat de zaken het best per lijn gescheiden kunnen worden, omdat er anders wel heel veel sjablonen/kaartjes gemaakt moeten worden of alle stations steeds handmatig moeten worden ingevoerd. Staar je overigens niet te veel blind op mijn voorbeelden, die bovendien soms niet helemaal werken. Er is 10x meer mogelijk en bovendien zijn de nodige aanpassingen nog niet gedaan omdat ik niet weer of ik het sjabloon wel "mag" invoeren. Een sjabloon met basisinformatie zoals Mystro voorstelt is in de maak. De navigatiestructuur van het voorgestelde sjabloon is daarin opgenomen. Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 23:19 (CEST)


Die info die Mystro voorstelt, voegt eigenlijk niks toe. De openingen, bestemmingen en de kleine samenvatting staat nu eigenlijk standaard in de tekst. Maar goed. Het is nu al een hele lap tekst. Het is misschien handig om een samenvatting van deze discussie te maken? Hoe ver zijn we, wat zijn de vorderingen? Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 23:30 (CEST)
Nu, wat Mystro van mijn voorstel weet ik niet echt en of jij het wat vind is mij ook nog niet duidelijk ;) Ik heb in elk geval nav jouw voorstel het sjabloon aangepast zodat de lijnen als geheel ingeklapt kunnen worden. Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 23:38 (CEST)


Ik heb het artikel van Station 's-Hertogenbosch gekopieerd naar Gebruiker:Hsf-toshiba/Eigen Zandbak. Enig verschil is, is dat in mijn zandbak de sjablonen weg zijn. Misschien kun je aan de hand van de tekst daar eens testen, hoe het gaat werken. Ik wil ook wel eens zien, hoe het werkt, in dit overleg is het toch wat moeilijker om het te beoordelen. Ik ben in ieder geval positief, maar idd nog wel wat afwachtend. Wil het met eigen ogen zien hoe het werkt in de semipraktijk. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 23:46 (CEST)

Ik heb er drie varianten ingezet. Aan de hand van voorkeuren kan de code van het sjabloon aangepast worden. Met name voor verwerking van de "alles verborgen"-variant moet er e.e.a. omgewerkt worden (nu zit ie even in een andere pagina om dooreenlopen te voorkomen). Jörgen (vragen?) 22 mei 2006 23:55 (CEST)


Middelste geniet mijn voorkeur. Bij de overige, zie je twee keer het kaartje, kan ook aan mijn instelling te zien. Toshiba, aka Hsf-toshiba 22 mei 2006 23:58 (CEST)
ik denk dat het ook aan mijn instellingen ligt, dat ik ze niet in of uit kan klappen. Kan dat kloppen? Toshiba, aka Hsf-toshiba 23 mei 2006 00:01 (CEST)
(na BWC) Dat je twee keer hetzelfde kaartje ziet ligt aan het huidige sjabloon, omdat het nog altijd de testfase is kan ik daar niets aan aanpassen. In die varianten (eigenlijk varianten van dezelfde versie) is het de bedoeling het kaartje en de kop uit het lijnsjabloon te halen (enkel de stationslijst overhouden). In dat geval is het mogelijk voor stations en kaart apart te beslissen hoe je ze wilt hebben. Jörgen (vragen?) 23 mei 2006 00:04 (CEST)
Ik neem aan dat je met 'niet kunnen inklappen' op het dubbele kaartje doelt. Zoals hierboven reeds gezegd, ik maak nog steeds gebruik van de bestaande sjablonen, die plak in het nieuwe, dat eigenlijk niets meer dan een paraplu is. Jörgen (vragen?) 23 mei 2006 00:05 (CEST) In de derde variant was de kaartuitklapfunctie bewust uitgeschakeld, gewoon om een mogelijkheid te laten zien - Je kunt steeds kiezen een bepaald onderdeel weg te laten, in te klappen of volledig te laten zien. Jörgen (vragen?) 23 mei 2006 00:08 (CEST)


Ik heb een ander voorstel. Ik ga uit van Station 's-Hertogenbosch

Voorganger:
Station Zaltbommel
Opvolger:
Station Vught
Voorganger:
Station Tilburg
thumb Opvolger:
Station 's-Hertogenbosch Oost


Zoals ik het nu heb ingevuld, werkt het niet, maar weet niet hoe dat komt. Waar nu lijst staat, zou dan de afbeelding kunnen komen ofzo. Toshiba, aka Hsf-toshiba 23 mei 2006 00:19 (CEST)

Wat is het voordeel t.o.v. mijn voorstel? Afbeeldingen kun je in die vorm nooit netjes inpassen. Jörgen (vragen?) 23 mei 2006 00:26 (CEST)
Dat het eerder uitnodigt, om de andere stations te gaan lezen? haha, nee, weet het niet, maar het kwam bij mij op en wilde het bespreken. Toshiba, aka Hsf-toshiba 23 mei 2006 00:36 (CEST)
Eerder is een volgende-vorige-idee geopperd en ik vond dat toen wel wat, met name vanwege de ruimtebesparing. Dat laatste heb ik nu echter op een andere manier opgelost. Ik zal het sjabloon maar gewoon maken volgens jouw voorkeur. Als iemand het wil verwijderen zie ik het vanzelf wel, ik heb in de kroeg om commentaar gevraagd, als niemand reageert - of niet reageert op mijn reactie daarop - dan blijf ik niet wachten. Daarnaast is het uiteindelijk slechts een extra tool, geen grootschalige vervanging. Jörgen (vragen?) 23 mei 2006 00:44 (CEST)


Hmm. heel vreemd. Ik had Wikipedia zo ingesteld, dat als ik ging dubbelklikken of met mijn rechtermuisknop op een kop klikte, dat ik dan kon bewerken. Ik kon derhalve de sjablonen niet uitklappen. Ofwel, ik zag ze altijd uitgeklapt. Als ik me ging afmelden, en weer naar die pagina ging, zag ik ze wel ingeklapt. Ik ging een nieuwe inlognaam aanmaken. Zag het inderdaad ingeklapt, maar miste meteen de optie van dubbelklik en rechter muisknop. Weer instellen en pats boem en stond weer grandioos verkeerd. Nu heb ik mijn eigen profiel aangepast.

Het werkt wel, maar met sommige instellingen werkt het dus niet. Moet je even in de gaten houden. Hsf-toshiba 23 mei 2006 19:38 (CEST)