Gebruiker:Indiemovies/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nathalie Teirlinck[bewerken | brontekst bewerken]

Nathalie Teirlinck (°Brussel, 1985) is een Vlaamse filmregisseuse. Haar langspeelfilm Le Passé Devant Nous met de Canadese Evelyne Brochu in de hoofdrol, komt in 2017 in de zalen. De film is een productie van Savage Film, die ondermeer Rundskop produceerden, en is een coproductie met Denemarken en Nederland.

Nathalie Teirlinck studeerde in 2007 met grote onderscheiding af aan de Gentse filmschool KASK. Haar drie kortfilms Anémone (2006), Juliette (2007) en Venus vs Me (2010) werden gelauwerd op tal van internationale filmfestivals. Zo werden zowel Anémone als Juliette bekroond tot beste kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Gent, werd Anémone onder meer genomineerd voor het Internationaal Filmfestival van Locarno en sleepte Venus vs Me de V.A.F WildCard en de prijs van de European Film Academy in de wacht op het prestigieuze filmfestival van Berlijn in 2010.

Hiernaast tekende Nathalie Teirlinck ook voor videoclips van onder meer Novastar, Lady Lynn, Admiral Freebee en Amenra. Met de internationaal circulerende theaterproducties Send All Your Horses (2009), Yesterday (2011), Staring Girl (2012) en Slumberland (2015) zette ze tevens haar eerste stappen in theater. Staring Girl en Slumberland werden beiden genomineerd voor Het Theaterfestival en kenden een internationaal parcours met onder meer de Music Theater Now prijs 2015 voor Slumberland in New York. Sinds 2012 werkt Nathalie Teirlinck ook als gastdocente aan de Gentse filmschool KASK