Gebruiker:Jcb/Wikipedia:Vrijwillige bemiddelaars/jcb

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia:Vrijwillige bemiddelaars - jcb/archief

Plaats op deze pagina verzoeken om bemiddeling ..


Oude infobox(boven)

Bemiddelingsverzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een verzoek geplaatst bij Rob.v.R. achteraf lijkt mij deze voor langere periode afwezig. Daarom plaats ik het bij jou.

jcb, wil jij eens kijken naar een mogelijkheid van bemiddeling aangaande de zaak van de infoboxen. Naar mijn mening mogen de mensen als dit de presentatie, overzicht en waardering van de infobox ten goede komt toch wel een beetje een eigen bijdrage leveren aan de infobox. Moet natuurlijk verantwoord, geen fantasie of uit de normale tekst verwijderd zijn. Ook moet je zonder overleg geen wijzigingen aanbrengen in het sjabloon. Ik ben zeer zorgvuldig te werk gegaan en heb alleen een vlag en geboorteplaats en sterfplaats toegevoegd en kijk altijd hoe ik de infobox beknopt en overzichtelijk kan houden. Gebruiker CrazyPhunk stelt zich op het standpunt dat de bedoelingen van een infobox vastliggen, echter hij heeft tot op heden daar geen bewijs van kunnen aandragen. Dan is het toch wat vreemd om te beweren, zo en zo moet het. Ook al andere gebruikers hebben mijn voorbeeld gevolgd bij hun aanpassing van de infoboxen. Als iets werkelijk niet kan, geloof me, dan gooi ik het er ook af, bij twijfel zal ik de helpdesk hun mening vragen. Het volledige overleg staat op mijn OP en van CrazyPhunk en in de Kroeg. Ik wil gewoon de geboorteplaats, sterfplaats en landaanduiding met vlaggetje blijven plaatsen. Zie voorbeeld. Lukt dat niet dan stop ik met het werken aan de infoboxen want je moet er plezier aan houden en het kost veel werk en tijd om aanvullingen te doen en nieuwe te plaatsen.--Okido 6 apr 2008 01:14 (CEST) Door mij gewijzigde infobox(onder)

Binnen twee dagen heb ik gereageerd op de vraag van gebruiker Okido. Waar hij de uitdrukking 'voor langere tijd' afwezig op baseert is mij derhalve niet helemaal duidelijk. Gezien de bijdrage van gebruiker Okido op deze pagina beschouw ik zijn eerdere verzoek aan mij als ingetrokken. Met vriendelijke groet aan allen, Bob.v.R 6 apr 2008 18:32 (CEST)
Kun je wat concreter aangeven wat er precies bemiddeld moet worden? Bemiddeling is voor als er een probleem is tussen twee gebruiker, niet voor een meningsverschil over een opmaakkwestie. Dan plaats je mij namelijk in de positie van een soort hoofdredacteur en die hebben we niet op Wikipedia. Het beste kun je ergens op een overlegpagina een discussie starten hierover. Link er dan even naar op Overleg gewenst. Als de discussie geen duidelijke uitslag heeft, dan kun je vervolgens een peiling organiseren. Jcb - Amar es servir 7 apr 2008 23:21 (CEST)

Ik begrijp niet goed waarom er dan geen hoofdredacteur is. Er zullen wel vaker dit soort eenvoudige opmaakkwesties zijn. De discussie is er al geweest zowel op beide OP's en in De Kroeg. Naar mijn mening kon je daaruit de conclusie trekken dat de meesten die reageerden vonden dat het plaatsen van geboorte-, sterfplaats en landsvlag bij geboorteland niet zo'n punt was. Als je het maar in de gewone tekst laat staan. Gebruiker CrazyPhunk blijft bij zijn mening en zegt dat dat niet 'de bedoeling' is in een infobox. Ik heb om bewijs gevraagd (ligt dit vast) en tot op heden niets gezien. Omdat hij en anderen mijn bewerkingen ongedaan maken kan ik zo niet verder werken. Kun jij dan een officiële peiling organiseren. De twee infoboxen kun je als voorbeeld gebruiken. Er zijn natuurlijk meerdere soorten infoboxen waar dit van toepassing is. Groeten, --Okido 8 apr 2008 00:23 (CEST)

Een peiling organiseren kun je zelf. Dat Wikipedia geen hoofdredacteur heeft is inherent aan het systeem. Voor zover ik weet ligt er niet echt iets vast over infoboxen. Als de discussie kennelijk toch niet voor iedereen dezelfde heldere uitkomst oplevert, dan kan een peiling van pas komen. Mocht een meerderheid in de peiling achter jou blijken te staan en mocht je bewerking vervolgens toch nog worden gerevert, dan wordt het tijd voor zwaardere middelen. Tot die tijd zie ik niet in wat bemiddeling hieraan zou kunnen doen. Bedenk ook dat een bemiddelaar niet hiërarchisch boven de partijen staat, maar zelf ook gewoon een gebruiker is. Jcb - Amar es servir 8 apr 2008 00:44 (CEST)

Lianen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi JCB, ik zette net dit op de pagina over lianen: Lianen kunnen wel 1 000 m lang worden. Daarmee behoren ze tot de grootste levende wezens op aarde. Dat is gewoon serieus en ook nog eens waar, ik las het net namelijk in een plantenfeitjes boek. En toen kreeg ik meteen bericht van GijsvdL dat ik zit te kliederen op wikipedia en dat ik maar in de zandbak moet spelen. Zulke dingen zijn me wel vaker overkomen. Ik wil vaak gewoon wikipedia beter maken maar dan maken de moderators me dat onmogelijk. merijnvw

Voor zover ik kan zien is hier (nog) geen sprake van een conflict. Een bemiddeling is niet de juiste manier om een inhoudelijk verschil van mening op te lossen. Over de inhoud wordt gediscussieerd, niet onderhandeld. Ik acht mij niet bevoegd hier een uitspraak over te doen als bemiddelaar. Je zou iemand kunnen benaderen uit het rijtje bij Wikipedia:Wikipedianen_naar_expertise#Biologie. Deze gebruikers hebben aangegeven iets over biologie te weten. Jcb - Amar es servir 12 aug 2008 14:30 (CEST)