Gebruiker:Kimgeleijn/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Kimgeleijn.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Bax-shop is een online en offline aanbieder van licht, geluid, muziekinstrumenten, produceer- en dj-spullen.[1] Het hoofdkantoor is gevestigd in Goes met een kantoorruimte, een muziekwinkel van 1500 m² en een magazijnruimte van 8000 m². De webwinkel mocht in 2014 zo'n 750.000 unieke bezoekers per maand verwelkomen. Bax-shop verstuurt jaarlijks meer dan 380.000 pakketten naar klanten in de Benelux en daarbuiten.[2] Bax-shop telt in 2014 circa 220 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Bax-shop.nl is in 2003 opgericht door de broers Jochanan en Nathanael Bax. Voordat de (web)winkel gelanceerd werd, verzorgden zij drive-in shows en waren ze actief in de verhuursector. Toen de vraag naar verkoop van producten steeg, startten ze in samenwerking met een leverancier een fysieke winkel, met aansluitend de ontwikkeling van een webshop. Aanvankelijk betrokken ze een ruimte boven een parketzaak in het centrum van Goes, met een oppervlakte van 40 m² en een nabije opslagplaats van 50 m². In 2004 werd de eerste webshop geopend.

Amper drie jaar later verhuisde het bedrijf naar een ruimere locatie aan de Albert Plesmanweg in Goes. Hier werden winkel, magazijn en kantoor gehuisvest met een winkeloppervlakte van 150 m². In de loop der tijd werd de magazijnruimte uitgebreid met naastgelegen opslagplaatsen van andere bedrijven/panden en werd een tijdelijk magazijn enkele kilometers verderop gehuurd. Bax-shop ging op zoek naar een nieuw en fors magazijn waar logistieke techniek in verwerkt kon worden om processen beter en sneller te laten verlopen.

Dat een groot pand enkele tientallen meters verderop plots de verkoop in ging, kwam mooi uit. In 2011 werd het magazijn van Bax-shop naar de Olympiastraat in Goes verhuisd en al snel was het nieuwe magazijn operationeel. De nieuwe winkel werd kort daarna gerealiseerd binnen hetzelfde pand. Eind 2012 is de nieuwe winkel van Bax geopend en duizenden geïnteresseerden kwamen naar de open dagen in Goes om de nieuwe winkel persoonlijk te komen bekijken.[3][4]

Buitenland[bewerken | brontekst bewerken]

Begin 2013 heeft Bax-shop een webwinkel in Frankrijk geopend, in januari 2014 ging ook een Duitse variant live[1] en in augustus 2014 heeft Bax-shop een tweede fysieke winkel geopend in Antwerpen na de overname van een reeds bestaande winkel.[5]

Assortiment[bewerken | brontekst bewerken]

Aanvankelijk richtte Bax-shop zich op de verkoop van dj-gerelateerde producten. Dit breidde zich uit naar grote geluidsinstallaties en professionele verlichting. Vandaag de dag is het assortiment vooral gericht op de dj, producer en muzikant, evenals iedereen die ook maar iets met muziek te maken heeft. Bax-shop is dealer van bekende merken in de muzikale sector.

Awards en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Bax-shop.nl is in 2008, 2009, 2010 en 2011 genomineerd voor de Thuiswinkel Awards. in 2008, 2009, 2011 en 2012 heeft Bax-shop.nl de FD Gazellen Award in ontvangst mogen nemen voor de snelstgroeiende Nederlandse onderneming.[2] In 2012 heeft Bax-shop ook de FD Gazellen prijs voor de beste social media strategie gewonnen.[6]

Omzet en groei[bewerken | brontekst bewerken]

De omzet van Bax-shop wordt voor 85% geboekt via de webshop. De rest van de omzet komt uit de helpdesk, die orders aanneemt, en de winkel.

Jaar Omzet in euro's Groei (%)
2009 5,1 mln [7]
2010
2011 12,9 mln [2] 63%
2012 31,4 mln [2] 61%
2013 50,3 mln [8] 62%
2014

Sponsoring[bewerken | brontekst bewerken]

Bax-shop is in de afgelopen jaren meerdere keren (hoofd)sponsor geweest van verschillende wedstrijden, evenementen en acties. In 2011 was Bax-shop onder andere de hoofdsponsor van 'Beste dj van Nederland' en sponsor van dance4life. Bax-shop heeft in 2012 de actie van 3FM Serious Request gesteund door het verkopen van luchtgitaren en het bedrijf in zijn geheel te doneren.[9] In 2013 was het bedrijf aanwezig bij de 'UNICEF Talent Battle' en heeft een waardebon ter waarde van 2500 euro overhandigd aan de winnaar.[10]