Gebruiker:Lokaas12/Kladblok46

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Routebeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Noordrijn-Westfalen

De B9 begint op de Grensovergang Wyler waar ze aansluit op de N325 naar Nijmegen. De weg loopt door Wyler en Kranenburg waar de 504. aansluit. de weg komt in de stad Kleef waar zowel de 57 als de B220 aansluiten. De weg loop verder met een rondweg langs Goch, hier kruist ze de B504 en sluit bij afrit Goch-West aan op de A57

Vervanging

De B9 is tussen afrit Goch-West en afrit Goch-Ost vervangen door de A57.

Voortzetting

De B9 begint weer op de afrit Goch-Ost en loopt in zuidwestelijke richting door het gehucht Rottum; passeert Weeze met een rondweg, kruist het riviertje de Niers, komt in de stad Kevelaer, loopt door Veert en komt met een rondweg langs Geldern hier sluit de B58 aan. De weg kruist nogmaals het riviertje de Niers en komt in de Kerken waar ze de B510 aansluit. De weg loopt Nu in zuidelijke richting en kruist bij afrit Kerken de A40 en heeft in de deelgemeente Steeg van Kerken de aansluiting met de B509 waarmee ze tot in de stad Krefeld samenloopt. In Krefeld heeft de B9 in het westen van de stad een korte samenloop met de B57. De B9 loopt in zuidelijke richting de stad Krefeld uit en sluit bij de afrit Krefeld-Fichtenhain aan op de A44.

Vervanging

Tussen afrit Krefeld-Fichtenhain en afrit Neuss-Norf vervangen door zowel de A44 als de A57.

Voortzetting

De B9 begint weer bij afrit Neuss-Norf A57 en loopt in zuidoostelijke richting door het zuidoosten van de stad Neuss en kruist bij afrit Neuss-Uedesheim de A46 en loopt door de stad Dormagen. Daarna kruist de weg komt de weg in de stad Keulen waar ze de A1 zonder aansluiing kruist en in de stad achtereenvolgens de de 55 en de 55a en heeft tot aan de rotonde genaamd Köln-Verteilerkreis een samenloop met de 51, bij het verteilkruis Köln gaat de B9 over in de de A555.

Vervanging

Tussen Verteilkreis Köln en afrit Bonn-Endenich is de B9 vervangen door de A555, de A565 en de B56.

Vooortzetting

De B9 begint weer op en kruising met de B56 in de het centrum van de stad Bonn waar ze in zuidoostelijke richting naar de over van de rivier de Rijn de weg loopt parallel aan de Rijn de stad uit. Ten zuiden van Bonn ligt de deelstaatgrens met Rijnland-Palts.

Rijnland-Palts

De B9 loopt verder langs de stad Remagen waar in Aansluiting Remagen-Süd de L82 aansluit. De weg loopt verder via de rondweg [[Sinzig][ waar in Aansluiting Sinzig een ovatonde de B266 kruist, ten zuiden van Sinzig steekt de weg de rivier de |Ahr over. De weg loopt verder door Bad Breisig en met een rondweg langs Brohl-Lützing waar in Aansluiting Brohl-Lützing, een trompetknooppunt, de B412 aansluit. De weg loopt verder via de rondweg van Andernach waar de B256 aansluit, samen lopen ze naar het zuiden en kruisen het riviertje de Nette waarna bij Aansluiting Weißenthurm een trompetknooppunt de de B256 weer in oostelijke richting afsplitst. De B9 loopt verder naar het zuiden en kruist bij Aansluiting Koblenz-Nord de A48. De B9 loopt nu door de stad Koblenz waar ze achtereenvolgens bij Aansluiting Koblenz-Mayener Straße de aansluiting heeft met de B416, kruist de rivier de Moezel en bij Aansluiting Koblenz-Zentrum de B49 kruist en bij Aansluiting Koblenz-Karthause de aansluiting kent van de B327. De weg loopt in zuidelijke richting de stad uit en passeert Rhens met een rondweg, loopt door Brey met een rondweg langs Spay, door Boppard, Sankt Goar, langs Oberwesel en Bacharach komt de B9 in de stad Bingen am Rhein waar bij de afrit Bingerbrück de B48 kruist. De weg vormt de rondweg van Bingen am Rhein en kruist het riviertje de Nahe, bij Aansluiting Bingen-Büdesheim waar de L417 aansluit en komt bij ||Aansluiting Bingen-Dietersheim]], waar de B9 zowel in westelijke richting naar Aansluiting Bingen-Mitte A61 afsplitst, als de B9 die als westelijke rondweg in zuidoostelijke richting langs de stad loopt en sluit bij Aansluiting Bingen-Ost aansluit op de A60.

Vervanging

Tussen Aansluiting Bingen-Ost en Aansluiting Mainz-Laubenheim is de B9 vervangen door de A60.

Voortzetting

De B9 begint weer op Aansluiting Mainz-Laubenheim en loopt in zuidelijke richting door Nackenheim, Nierstein waar de B420 aansluit, Oppenheim, Guntersblum, Worms waar ze bij Ansluiting Worms een [[onvoledig kaverbladknooppunt de B47 kruist en er in Aansluiting Worms-Süd de aansluiting heeft met de L523. De weg loopt verder langs het noorden van Frankenthal en en kruist bij Aansluiting Ludwigshafen-Nord de A6. De weg loopt nu de stad Frankenthal in en kent bij Aansluiting Frankenthal-Studernheim waar de L523 aansluit en in westelijke richting meeloopt tot aan Aansluiting Frankenthal-Mitte waar de L523 in noordelijke richting afbuigt en vanuit het westen de L522 aansluit, buigt de B9 in zuidelijke richting af en passeert Frankenthal-Studernheim en komt in het noorden van de stad Ludwigshafen waar ze bij Aansluiting Oggersheim de A650 kruist, bij Aansluiting Ludwigshafen-Süd de aansluiting heeft met de A65, de stad Mutterstadt passeert met een rondweg en bij Rheingönheimer Aansluiting de B44 aansluit. De weg loopt via de rondwegen van Limburgerhof, Neuhofen, Schifferstadt, Waldsee en Otterstadt naar Aanaluiting Speyer waar ze de A61 kruist en de westelijke rondweg van de stad Speyer vormt en er tussen Aansluiting Speyer-Dudenhofen een Aansluiting Speyer-Süd (westelijk deel) een samenloop is met de B39 en de weg bij Aansluiting Speyer-Süd (zuidwestelijk deel) waar de L5077 aansluit en loopt verder via de rondwegen van Schwegenheim waar de B272 DeB9 loopt nu verder via de rondwegen van Germersheim waar in Aansluiting Germersheim de 35 aansluit, Aansluiting Germersheim-Süd waar de L539, [Aansluiting Bellheim waar in Aansluiting Bellheim-Nord de L539 weer afsplitst, Rulzheim Aansluiting Rülzheim-Nord de L553 aansluit, Rheinzabern en ||Rheinzabern-Wiesenweg]] en als autoweg door Wörth am Rhein en sluit in de Wörther Aansluiting aan op zowel de [[Bundesautobahn 65|A65] als de B10

Vervanging

De B9 is tussen Wörther Aansluiting en Aansluiting Kandel-Süd vervangen door de A65.

Voortrzetting

De B9 begint weer bij Aansluiting Kandel-Süd A65 en loopt in zuidelijke richting door het gehucht Langenberg, met een rondweg langs Neulauterburg, kruist het riviertje de Lauter en eindigt bij de Franse grens waar ze aansluit op A35 naar Straatsburg.