Gebruiker:Lokaas12/Kladblok81

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Bundesstraße 49 (afkorting: B49) is een weg in de Duitse deelstaten Hessen en Rijnland-Palts.

De weg verbind Alsfeld via Gießen, Wetzlar, Limburg an der Lahn, Montabaur, Koblenz, Cochem en Trier met Wasserbillig.

Routebeschrijving
Hessen

De B49 begint in Alsfeld op een kruising met de B62 en loopt in zuidwestelijke richting de stad uit. De weg loopt verder door Romrod, Feldatal, Mücke waar de B276 aansluit en Grünberg. De B49 loopt door Reiskirchen en kruist bij afrit Reiskirchen de A5 en sluit bij afrit Gießen-Ursulum aan op de A485.

Vervanging

Tussen afrit Gießen-Ursulum een Aansluiting Bergwerkswald is de B49 vervagen door de A485.

Voortzetting

De B49 begint weer op Aansluiting Bergwerkswald met de A485 en loopt in westelijke richting waar in Aansluiting Lahnfeld de B429 aansluit passeert Lahnauen kruist bij Aansluiting Wetzlar-Ost de A45 kruist. De B49 loopt verder over de rondweg van Wetzlar waarop achtereenvolgens bij Aansluiting Garbenheim de L3020 en bij afrit Wetzlar-Dalheim waar de B277 aansluiten. De weg loopt vervolgens verder via de rondwegen van Oberbiel, Solms|, Oberbiel, Solms, Leun, Braunfels, Biskirchen, Löhnberg en passeert Aansluiting Weilburg waar de B456 aansluit. De weg loopt verder via de rondwegen van Merenberg waar in Aansluiting Merenberg de L3109 aansluit, Heckholzhausen, Beselich, Heckholzhausen en Obertiefenbach. De B49 passeert Aansluiting Limburg-Ahlbach waar de B54 aansluit. De B49 en de B54 lopen samen in westelijke richting en komen bij Aansluiting Limburg-Nord waar B49 aansluit op de A3.

Vervanging

Tussen Aansluiting Limburg-Nord en Aansluiting Montabaur vervangen door de A3 die ook de deelstaatsgrens met Rijnland-Palts kruist.

Vervanging
Rijnland-Palts

De weg begint weer op Aansluiting Montabaur en loopt als rondweg langs Montabaur, Neuhäusel, door Eitelborn waar de B261 kruist en komt in de stad Koblenz. In het zuiden van de stad sluit de B49 in Aansluiting Koblnz-Horchheim aan op de B42 en de B327. Tussen Aansluiting Koblenz-Horchheim en Aansluiting Koblenz-Stadtmitte lopen de B42 en de B49 samen. Bij Aansluiting Koblenz-Stadtmitte buigt de B49 in westelijke richting af en loopt door het centrum van Koblenz waarna ze bij Aansluiting Koblenz-Zentrum aansluit op de B9. Tussen Aansluiting Koblenz-Zentrum en Aansluiting Koblenz-Saarplatz lopen de B9 en de B49 samen. Vanaf Aansluiting Koblenz-Saarplatz loopt de B49 in zuidwestelijke richting Koblenz uit passeert Dieblich waar de B411 aansluit. De weg loopt verder door Oberfell}, Alken, Brodenbach, Burgen en Treis-Karden waar de B416 aansluit. De weg loopt verder door Pommern, Klotten en Cochem waar B259 aansluit. De weg loopt verder door Ernst, Ellenz-Poltersdorf, Senheim, Nehren, Ediger-Eller, Bremm, Sankt Aldegund en Alf waar de B53 aansluit. In Alf begint ook de samenloop met de B421 die eindigt op een kruising in Kinderbeuern waar de B421 weer afsplitst. De B49 loopt nog door Bausendorf, Neuerburg en loopt door de stad Wittlich, ze sluit bij afrit Wittlich-Mitte aan op de A1 en de B50.

Vervanging

De B49 is tussen afrit Wittlich A1 en verteilkreis Trier vervangen door de A1 en de A602.

Voortzetting

De B49 begint weer bij het Verteilkreuis Trier A602 en loopt in westelijke richting door Trierin het westen van de stad is er een samenloop met de B51. De weg loopt nog voor Langsur en Wasserbillig B418 aansluit de B49 eindigt op de grens met Luxemburg waar ze overgaat in de N1 naar Grevenmacher.