Gebruiker:Mmourits/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zandbak

Deze zandbak dient om te experimenteren, ga hier gerust je gang! Om een pagina te bewerken klik je bovenaan op het tabblad "bewerken". Als je hier iets schrijft en je klikt op "Wijzigingen publiceren..." en dan op "Wijzigingen controleren" (of in de wikiteksteditor helemaal onderaan op "Toon bewerking ter controle"), dan zie je hoe de pagina er zal uitzien. Als je de wijzigingen publiceert, dan blijft wat je deed bewaard. Let wel: om de zandbak voor iedereen schoon te houden, worden bewerkingen na een tijdje weer ongedaan gemaakt.

Een oefening is voor veranderingen vatbaar. Geen paniek.

Vergeet ook niet bij de bewerking bij "samenvatting" te typen waarom je deze pagina hebt bewerkt. Voor meer uitleg over het bewerken van pagina's op Wikipedia zie Help:Uitleg en Portaal:Hulp en beheer.

Voor het experimenteren met sjablonen is er de Wikipedia:Sjabloonzandbak, voor modulen is er de Module:Zandbak.



Marijke Vos
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 4 december 1985
Geboorteplaats Zwolle
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2013-heden
Genre Chicklit
Uitgeverij Harper Collins
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Marijke Vos (auteur)[bewerken | brontekst bewerken]

Marijke Vos (Zwolle 4 december 1985) is een Nederlandse schrijfster van romans. Haar boeken vallen in het genre chicklit en feelgood.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Marijke Vos werd geboren in Zwolle, maar het gezin verhuisde al snel naar Brabant, waar zij, met uitzondering van haar studentenjaren, nog altijd woont. Ze volgde het VWO en studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Nijmegen. Na haar opleiding werkte ze jarenlang in de hulpverlening, in onder andere de GGZ, Jeugdzorg en het maatschappelijk werk.

Als kind al was Marijke dol op lezen[1]. Vroegere idolen waren Paul van Loon en Carry Slee. Haar liefde voor romans begon tijdens haar tienerjaren met de boeken van Virginia Andrews. Marijke Vos begon pas met schrijven toen zij begin twintig was, naast het schrijven van regelmatige blogs, deed ze met succes mee aan schrijfwedstrijden, die haar motiveerde om verder te gaan met het schrijverschap.

Sinds 2015 is ze actief als schrijfster van romans in eigen beheer en bij verschillende uitgeverijen. Daarnaast werkt ze als freelance tekstschrijver en ghostwriter voor verschillende opdrachtgevers.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Haar liefde voor het schrijven van feelgood romans vindt zijn oorsprong bij de Engelse auteur Sophie Kinsella. Na het lezen van haar boek Hou je mond! was Marijke vastberaden zelf ook een dergelijk boek te schrijven. En dat lukte. In 2013 behoorde ze tot de finalisten van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl, waarna ze boekenrecensent voor dat platform werd. In eigen beheer bracht Marijke twee boeken uit: Nooit meer een man en Start spreading the news! (niet meer verkrijgbaar)[2]. Eind 2016 werd het opsturen van haar manuscript naar vele uitgeverijen beloond. Een kleine uitgever bood haar een contract voor haar debuutroman Ik kom je halen! (een herpublicatie van Start spreading the news). Januari 2018 kwam Ik kom je halen officieel uit. De boekpresentatie vond plaats bij Van Piere in Eindhoven[3].

In 2018 won Marijke een schrijfwedstrijd van het tijdschrift &C van Chantal Janzen en werd haar korte verhaal gepubliceerd in een bundel die eenmalig bij het tijdschrift werd verkocht. Daarnaast werden er regelmatig korte verhalen gepubliceerd op het boekenplatform Hebban.nl

In de zomer van 2018 tekende Marijke een contract voor haar volgende boek bij Loft Books, imprint van Ambo Anthos te Amsterdam. Hier kwamen Van Chanel naar flanel, Alles op Alles en Het staat in de sterren als digitale uitgave uit (e-book en luisterboek). In samenwerking met Kobo schreef zij ook de Kobo exclusive serie De Weddingplanner.

In de zomer van 2019 tekende Marijke Vos twee uitgeefcontracten bij Harper Collins Holland te Amsterdam. Haar volgende roman Ik pleit voor jou! zal juni 2020 verschijnen als paperback, e-book en luisterboek.

Marijke Vos laat zich inspireren door Nederlandse auteurs als Lisette Jonkman, Charlotte de Moncy en Chantal van Gastel, maar ook Engelse auteurs zoals Sophie Kinsella, Jill Mansell en Marian Keyes.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kom je halen! (paperback 2018, luisterboek 2020) Scelta Publishing, eigen beheer, Lind &Co) Van Chanel naar flanel (e-book, luisterboek 2018) (Loft books | Ambo Anthos) Alles op Alles (e-book, luisterboek 2019)( Loft Books |Ambo Anthos) Het staat in de sterren (e-book, luisterboek 2019) (Loft Books | Ambo Anthos) De Weddingplanner (8 delen, e-book, luisterboek 2020) (Loft Books | Ambo Anthos) Ik pleit voor jou (paperback, e-book, luisterboek juni 2020) (Harper Collins Holland)

Overige publicaties: &C foute zomerpocket – kort verhaal: Action (bijlage tijdschrift &C 2018) Verhalenbundel Horizon Taal – kort verhaal: die Italiaanse mannen (2018) SET (New Adult Romance bundel) kortverhaal: Free falling (2020 uitgeverij Tinteling Romance)

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Finalist schrijfwedstrijd chicklit.nl 2015 manuscript Nooit meer een man! Alles op Alles werd 2e bij de verkiezing van feelgoodroman van het jaar van boekenplatform Thrillers and more

  1. https://www.marijkeswereld.nl/over-marijke/
  2. https://www.chicklit.nl/evenvoorstellen/153944/even-voorstellen-marijke
  3. https://www.libris.nl/vanpiere/agenda/februari/boekpresentatie-marijke-vos-ik-kom-je-halen/